iGOM Logo

8,2 millióból helyezné át a Hivatal az istállót

2018-07-17 09:44

Itt valaki hülyének néz valakit! Csütörtökön pont kerül végre a város főterét csúfító nejlontetős borzalom ügyére. Az, hogy az istállót le kell bontani, már eldőlt. Most azonban kiderült milyen összegekkel számol a Hivatal ennek költségeként. 

Kicsit vastagon fogott a ceruza a Városházán!

A bontás költségeként tervezett 450ezer forint + áfa összeget még úgy ahogy reális árnak is lehetne találni.

Azonban a Városháza (figyelem! nem a Testület!!!), Romanek Etelka polgármester előterjesztésében azt találta írni, hogy az elbontott 2 részre választott fa építményt darabonként 3 MILLIÓ forint + áfa összegért lehet az leendő új helyén majd felállítani

Csak halkan kérdezem, hogy az annak idején bruttó 9 millió környékén megalkotott borzalom áthelyezésére nem durva ez egy picikét? Ezek után semmi csodálkoznivaló nem lesz azon, ha kiderül, hogy a város esetlegesen pénzügyi problémákkal küzd! 

Persze azt a részét értem a dolognak, hogy miközben a polgármester asszony ellenezte a bontást, a testület pedig - helyesen - eltakarítaná ezt az oda nem illő rondaságot, akkor a magas ár nagyon jó kommunikációs fogás is lehet a bontásra szavazó testületi tagok ellen. Lehet majd kiabálni, hogy micsoda költségekbe veri a várost a testület. De ez így ebben a formában mégis elég gusztustalan. Összességében  6.45 millió + áfából egy kisebb lakást is meg lehet venni, nem egy nejlontetős fa istállót arrébb rakni...

Amúgy az épület a szétbontás után két helyen kerül majd elhelyezésre. 

A nagyobb rész a Sportcsarnok mögött kerül felállításra, a kisebbik rész pedig a testület döntésének függvényében vagy Búbánatvölgyben a horgásztó mellett, Szentgyörgymezőn a játszótérnél, a Palán vagy pedig a Babits Mihály iskola udvarán kerül majd felállításra.

Az előterjesztés itt olvasható. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum