iGOM Logo

Mihez asszisztál a kommunikációs asszisztens?

2017-09-25 11:53

Valamikor tavasszal új import szakembert szerzett be a városháza a Kiskunság homokos halmairól. Hogy miért nem sikerült esztergomit találni a város kommunikációjára, azt senki sem tudja, azonban a kommunikációs csodalényünk munkássága a Fidesz szempontjából igencsak érdekes. 

Romanek Etelka valamiért igencsak vonzódik a Kiskunság szakembergárdájához. Hisz a jegyzőnk, a kabinetfőnök-helyettesés immáron a város kommunikációs asszisztense is erről a tájegységről került Szent István városába. Természetesen azonnal járt mindenkinek az önkormányzati bérlakás is, de ez lenne a legkisebb probléma.

Egy esztergomi előterjesztésen két kiskunsági aláírás!

A városházi kommunikációt segítő Paprika Tamás facebookos munkásságáról már írtunk ezen oldalon, itt mindenki felidézheti azokat a szép mondatokat, amelyben a mi pénzünkből fizetett kommunikátor arról álmodozik például, hogy ezer TEK-es visszafoglalhatná simán Kárpátalját... 

De ne álljunk meg itt! A fiatalember a facebookon bőszen tolja az "Esztergom Újság" nevű lapját, amely a jelenleg a Zöld-Út Kft kiadásában működő városi újság nevét bitorolja. 

Hogy miképp lehetséges ez, azt nem tudja senki, egy azonban bizonyos: Romanek Etelkát nem zavarja a névbitorlás, hisz lájkolója az oldalnak. 

Pedig a jegyző még tavasszal azt nyilatkozta: "Nincs köze hivatalosan sem az esztergomi önkormányzatnak, sem a polgármesteri hivatalnak az "Esztergomi Újság" című Facebook oldalhoz."

Amikor szeptember elején egy alig burkolt támadás érte a város honlapján az esztergomi parkolási rendszert üzemeltető városi céget és a Fidesz frakciót,

 akkor döntöttem el, hogy kicsit mélyebbre ások a kommunikációs asszisztensünk korábbi munkásságában. 

Az amúgy pártonkívüli és az MDF egykori országgyűlési képviselő jelöltje, aki mellette "civil" is, Kiskunhalason boldogította korábban a hírekre éhes médiafogyasztókat, a kilencvenes évek végét idéző látványvilágú és technikai megoldású tvhalas.hu weboldalon keresztül.

Az oldal a helyi hírek közlése mellett erőteljes rendszerkritikát is megfogalmaz, fő célpontjai a kiskunhalasi polgármester (Fidesz-KDNP) és Bányai Gábor országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) voltak.

Az esztergomi munka megkezdése előtt, idén tavasszal is még ezekről szóltak a kiskunhalasi "hírek".

Csak néhány jellemző példa:

Gyovai István mellett váratlanul alpolgármester lett a Fülöp-fiúból, úgy, hogy a "nászt" Bányai Gábor szentesítette saját békepolitikájának keresztényszocialista jelszavával.  - idézet innen.  2016.01.12.

 

Holott a helyi választások befolyásolására igen csekély hatása van a hagyományos médiumoknak, hisz sokkal magasabb nézettségi számokat tudott produkálni pl. a fülöpös földügyek megosztásával a 2 magánportál, mint a semmiről nem szóló fizetett szócsö.  - innen. 2016.02.25.

 


Még a mellékutakat sem újították fel 3 év alatt, holott Bányai Gábor már 2012 óta a  Fidesz városi, választókerületi politikai megbízottja és színre színt húztak a választók 2014-ben itt helyben is. ( ... ) Hisz nagyon nehéz már most is felmutatni bármit az elmúlt 5 évből, ami a nevükhöz fűződik néhány személy és ablakcserén kívül. Lehet, hogy alaposan ki kellene inkább 
szellőztetniük a pártot, s a huzattal megszabadulniuk a súlytalan léggömböktől? Elvégre nem minden városnak van minisztere vagy államtitkára, de mégis fejlődnek. ( ... )  A süllyedő hajókról a hordós terheket szokták kidobni, a kapitány nélküli bárkákon pedig tilos vak kormányossal navigálni.
- innen. 2017.03. 10.


 

Bányai településén nappal is be kell már zárkózni? - innen. 2016.02.22.

Az érintett célpontokat (szerencsére) nem ismerem, de talán ez a néhány kiragadott példa is jól mutatja az esztergomi városháza kommunikációs asszisztense, ha másban nem is, de a fideszesek ekézésében igen nagy tapasztalatokra tett szert Kiskunhalason és környékén. 

De most Esztergomban vagyunk. Ahol ez épp az alábbi képen látható a felállás és a napokban szólította fel a Fidesz-frakció (Völner Pál ogy. képviselővel egyetértésben )a város (kiskunsági) jegyzőjét egy eltitkolt dokumentum nyilvánosságra hozatalára. 

Azonban ezután nem lehet nem feltenni a kérdést: mi a francot keres ez az ember az önmagát überfideszesnek valló Romanek Etelka környékén? Talán - ahogy a jelek is mutatnak rá - az a feladata, hogy próbálja szétverni az esztergomi Fidesz-frakciót és a városházi vagyonkezelő holdingot

Ehhez a mostani próbálkozásai elég gyermetegre sikerültek, még akkor is, ha jómagam is kaptam a támadásaiból. 

Kinek jó ez és vajon mi vár a 2018-as országgyűlési választásokon induló fideszes jelöltre egy esetleges nézetkülönbség esetén? 

Esztergomban jelenleg viszonylagos béke van. Mindenki aki emlékszik még a Meggyes és Tétényi-korszakokban tapasztalt háborús helyzetekre, biztosan egyetért azzal, hogy normális ember a háta közepére sem kívánja azokat az időket idéző állapotokat. Azonban ezt a békét most (ismét) a városházára hozott, Esztergomot és a helyi viszonyokat csak az utikönyvekből ismerő emberek próbálják meg kikezdeni. Megállítani őket Romanek Etelka felelőssége. Addig amíg nem lesz késő. 

Bejó

 

* Tévedtem, a kabinetfőnök-helyettes nem kiskunságról származik, hanem a facebook adatlapja szerint szegedi. A tévedésért ezerbocs! 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum