iGOM Logo
Hernádi Ádám a Fidesz polgármester-jelöltje

Ezt Völner Pál jelentette be facebook oldalán.

Június 8-tól 13-ig ingyenes a parkolás Esztergomban

A díjmentes parkolás már a pünkösdi hétvégével elkezdődik, egészen pontosan június 8.…

Változik a helyijáratok és a 880-as busz menetrendje is szerdán

Tour de Hongrie miatt változik a 880-as busz és egyes helyijáratok menetrendje is

Itt a 2019-es Múzeumok Éjszakája esztergomi programja

Június harmadik szombatján, immár 17. alkalommal újra Múzeumok éjszakája országszerte több …

Komoly konkurenciát kapott a Kétfarkú Esztergomban!

2017-09-14 21:57

A Haladó Esztergomért Egyesület ismét olyan levelet rittyentett a polgármesternek, hogy nem győzök csodálkozni rajta! A Kétfarkú Kutya Párt pozíciói komoly veszélybe kerültek. Esztergomban labdába sem rúghatnának!

Az önmagát "egy meghatározó egyesület"-nek nevező szervezet újra támadásba lendült és kérdésekkel/kérésekkel bombázza városunk polgármesterét! 

A levelet betűhűen közlöm, a kiemelések viszont tőlem származnak. Mert van az a szint, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. 

Tisztelt Polgármester Asszony !
A nyári szünet után szeptemberben félfogadásán az alábbi kérdésekre várjuk megtisztelő válaszát :

A polgármester minden hónap második szerdáján tart fogadóórát vagy ahogy a meghatározó szervezet fogalmaz: félfogadást.  A meghatározó egyesület facebook oldalán ma (09.14.) jelent meg ez az írás. Szeptember második szerdája tizenharmadikára esett. 

1---Legutóbb is feltettük, mikor realizálódik a költségvetésben is szereplő Fári kúti út portalanitása? Az előző hónap válasza nem volt kielégitő, kérdésünk egy konkrét dátum.!

Az a nem kielégítő válasz sajnos sehol nem olvasható... de hogy nem volt kielégítő az biztos. 

2---A Dobogókői út felújitása megkezdőd9tt. Tud-e arra hatni, hogy minél rövidebb idő alatt befejeződjön az olyan sokak által várt de kellemetlenséget okozó felújitás ? A gyorsaságra volt már példa , a választásokat megelőzően a Rákóczi tér, Bajcsy felújitása Völner személyes közre múködésével.!

Szeptember 4. óta olvasható a megszólított polgármester facebook oldalán is  a következő: 
"Szeptember 11-16-a között a Magyar Közút Nzrt újraaszfaltozza a Dobogókői utat a Sugár út és a Park Center közötti szakaszt. A területen félpályás lezárások és ingatlanra behajtási tilalmak lesznek, folyamatos kézi forgalomirányítással, a legkritikusabb időszak kedd és csütörtök között lesz, ez időszak alatt érdemes a Mátyás király út – Sugár út felé elkerülni az érintett szakaszt.
A munkálatok két ütemben zajlanak: szeptember 11-e és 15-e között a Praktiker körforgalom és Tesco körforgalom közötti részen, illetve 13-a és 16-a között a Tesco körforgalom és Sugár út által határolt szakaszon."
Mi fejeződjön be akkor korábban? Még egyszer szögezzük le: ma 14-e van... bár tényleg, ha "Völner" személyesen közre "múködne"... 

3--- Felkérjük )nt , minden kapcsolatát használja fel annak érdekében, hogy a felújitással egy időben valóban kezdjék kiépiteni a Petőfi utcai körforgalmat, ugyanakkor felkértük képviselőnket, sürgősségi inditványban inditványozza, hogy a Zöldház bontási költségét is csoportositsák át a kiépités költségeihez ! A város kiemelten fontos érdeke, hogy kiépüljön a biztonságos kereszteződés !

Csodálkoztam volna, ha a Zöldház - ami az egyesület egyik legnagyobb sikertörténete, hisz 45 aláírás verítékes munkával való összegyűjésével már egyszer megpróbálták megmenteni az egykori pártházat, ami ma romhalmazként funkcionál - nem kerül valahogy újra napirendre. 

Amúgy még 47 nap van hátra a bontás befejezésére kijelölt október 31-ig. Attól félek, hogy a végén - ha más megoldás nem marad a megmentésre - néhányan képesek lesznek odaláncolni magukat az épülethez. 

Amúgy tényleg szükségszerű egy körforgalom a Petőfi és a Terézia kereszteződésének helyére, de a "felújítással egy időben valóban kezdjék kiépíteni" azért leginkább valami rózsaszín álomnak tűnik. Ilyet olyanok írnak le, akik bár meghatározónak hiszik magukat de a való világ működéséről halvány lila fingjuk sincsen. 

4--- A rekonstrukció befejeztével kérjük, immár sokadszor, hogy a felújitott Dobogókői járda mentén a Liedl felé legalább 2 padot és 2 szemetest tegyen ki a város, Konkrét időpontot sziveskedjen megadni .

Két pad, két szemetes. Nem nagy kérés valóban. De mi a tököm az a Liedl??? 

5---El kell ismerni, hogy az Ön támogatásával szépülnek a parkok, jelentősen tisztul a város, meújulnak járdák, utcák. Köszönjük. 

Cserébe tartsuk meg a Zöldházat??? :)

6---Kérjük, hogy támogassa az alábbi lakossági kérést, a Szalézi ltp-n kialakitott focipályát elhasználódás miatt földboritással fel kell újitani, továbbá kérik az ott lakók, hogy 2-3 szabadtéri kondigépet tavaszra épitessen ki a város a focipálya közelében !!!

Ámen!

7--- A HEE kezdeményezésére és az Ön támogatásával januártól ingyenes lesz a parkolás a városban. Ebben a hónapban--igéret szerint --tárgyalja a testület ??? Támogatjuk, hogy a féléves ingyenességet egy év időtartamra emeljék fel, végső célunk az örökös ingyenesség. 

"végső célunk az örökös ingyenesség" - mondom én, hogy rettegjen a konkurenciától az összes kétfarkú... 

Tisztelt polgármester Asszony ! Várjuk megtisztelő válaszát Kőszeghy Lajos a HEE elnök

"a HEE elnök"

 


Nehéz megszólalni ezek után. 

Az ember talán joggal elvárhatná egy önmagát "egy meghatározó egyesület"-nek nevező valamitől, hogy ha már a nyilvánosság elé tárja levelezését, akkor az ne hemzsegjen az elütésektől, elírásoktól, hibáktól. Az sem baj, ha a mondatok többsége értelmes! De a legfontosabb: nettó marhaságokat, mint az azonnal kezdjenek neki egy körforgalom építésének, egy 4 napos aszfaltozás ürügyén.. na ilyet ne ne írjon le, még akkor se, ha esetleg komolyan gondolja, mert csak lejáratja az Egyesületét. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Akciónap a Kenyérmezei patak megtisztítására

Május 19-én 10-14óráig a területileg illetékes vízügyi hatóság jóváhagyásával…

1200 tő virágot ajánlott fel dr. Szerencsés Gergely

A felajánlott virágmennyiséget a választókörzetének szépítésére használhatják fel az…

Ukiyo-e hatás - a lebegő világ képe kiállításmegnyitó

2019. június 13., csütörtök, 17 óra, Duna Múzeum

Bemutatták a Szalkai-kódex hasonmás kiadását Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu