iGOM Logo

Kényelmetlenek a jegyzőnek a Jobbik kérdései

2017-07-14 19:42

A jelek szerint a városháza nem szeretné, ha kiderülne, mit keresett a DK volt képviselőjelöltje a fideszes polgármester asszony mellett Portugáliában. 

Bár még csak júliust írunk, máris megszületett az év mellébeszélése a városházán, mégpedig a törvényesség őrének, Esztergom város jegyzőjének, dr. Endre Szabolcsnak a tollából. 

Ahogy azt reggel megírtuk, a Jobbik közérdekű adatkéréssel fordult a jegyzőhöz Romanek Etelka polgármester asszony portugáliai hivatalos útjával kapcsolatban. 

A kérdések ezek voltak: 

  • dr. Jónás László és Romanek Etelka polgármester Asszony együtt vettek rész ezen a hivatalos úton?
  • dr. Jónás László milyen minőségben vett részt, lehetett jelen a hivatalos tárgyalásokon? 
  • dr. Jónás László személye az Ourém város hivatalos ünnepségén készült képeken  Romanek Etelka és a Portugáliába delegált magyar nagykövet asszony mellett tűnik fel az első sorban helyet foglalva, de a közös ebéd fotóján is feltűnik, sőt a hivatalos tárgyalásokról a tárgyalóteremben készült képeken is látható.
  • Ha hivatalos minőségében volt ott, akkor kit és milyen felhatalmazás alapján képviselt?
  • Ha nem hivatalos minőségében volt ott, akkor milyen minőségében, kinek a kísérőjeként, tanácsadójaként, szakértőjeként, társaként vehetett részt, lehetett ott a hivatalos eseményeken?
  • dr. Jónás László kapott-e bármiféle költségtérítést az úttal kapcsolatosan az önkormányzat részéről?
  • Esztergom város képviseletében - a korábbi tájékoztatásban megadott két hivatalosan delegált személyen kívül - kik és milyen minőségben vettek részt, lehettek ott a tárgyalásokon?

Rekordidő alatt egy napon belül megérkezett a válasz. Amiből azon kívül, hogy a jegyző valószínűleg szövegértési problémákkal küszködik, más nem derült ki.

Az avatatlan szemlélőben esetlegesen felmerülhet, hogy a törvényesség őre esetlegesen nem kíván a kényelmetlen kérdésekre válaszolni, vagy ami még rosszabb: abszolút mértékben nem veszi komolyan a munkáját vagy esetleg valamit nagyon el akarnak titkolni a nyilvánosság elől. 

A válasz annyit nem ér meg, hogy bepötyögjem, így inkább a levél másolatát mutatom: 

Aki megtalálja a Jobbik fenti kérdéseire adott válaszokat benne, az vendégem egy nagy adag fagyira az általa választott esztergomi fagyizóban!

Kérdésünkre Zentai Plajner Zsolt megdöbbenésének adott hangot a komolytalan válasszal kapcsolatban és igéretet tett arra, hogy a történet itt nem fog befejeződni.

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum