iGOM Logo
Így védd meg magad a virtuális térben! — Digitális Immunerősítő roadshow

Hernádi Ádám polgármester programjának szerves részét képezte a gyermekek internetes…

Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Rondella Galériában a Művészet…

Japánban tárgyal Hernádi Ádám

Esztergom gazdaságfejlesztéséről egyeztet Hernádi Ádám polgármester Tokióban.

Lezárják a IV. Béla király és Jókai utcák kereszteződését

November 25-től, várhatóan egy hétre lezárják a IV. Béla király és Jókai M. utcai…

Miért nem lett McDonald’s Esztergomban?

2017-07-13 12:17

Történelmi bejelentést tett Romanek Etelka július 11-én a testületi ülésen. McDonald’s épülne Esztergomban, a Tesco melletti egykor buszpályaudvarnak kiszemelt területen. A testület azonban levette napirendről a telek hasznosításáról szóló előterjesztést. A miértekre keressük a választ. 

A polgármester azonnal mélységes sajnálatának adott hangot, mert véleménye szerint így a testület hibájából nem épülhet McDonald’s a városban. 

A képviselők közül Sasvári Viktor kifejtette, hogy egyrész ők nem kaptak semmiféle információt arról hogy itt McDonald’s épülne, hogy a valamint megtudhattuk, hogy az érintett telket először értékesíteni akarta az önkormányzat, majd a területre bejelentkezett beruházó már bérelni akarta csak az ingatlant. 

A testületi ülés erről szóló részeit az alábbi videón megtekinthetik az érdeklődők. FIGYELEM! Csak erős idegzetű nézőinknek ajánljuk!  

A felvételt az RTVE készítette

Hogy hol a hiba?

Az ingatlan értékesítés pályázatából kiderült, hogy a telek mindössze 2%-ban építhető be. Azonban a tavasszal várható építési szabályzat módosítás után ez a beépíthetőség már 30%-ra emelkedne. Az értékesítés előtti ingatlan értékbecslés a 2%-os beépíthetőség miatt a 6900nm-es telek induló árát 58 millió forintban határozta meg. Ez az ár a módosítások után máris két-háromszorosára fog emelkedni. Így ha jelenleg értékesítették volna a telket, akkor a várost jelentős anyagi hátrány érte volna. 

A testület elé 11-én azonban már egy 5 éves bérleti szándék került, melyet végül nem tárgyaltak. 

Hogy hogy került a McDonald’s szóba a történet kapcsán, az a hivatalos előterjesztésből nem derült ki, pedig a polgármester egy viszonylag közeli dátumot is belengetett a képviselők presszionálására. Szerinte az esztergomi gyorsétterem már tavasszal kinyitott volna egy kedvező döntés esetén. 

Hogy miből következtetett erre, azt nem tudni jelenleg. Az előterjesztés mellékleteként szerepeltetett levélben csak az áll, hogy "a területen egy hiánypótló, kereskedelmi tevékenységet végző multinacionálls cég kíván beruházást elvégezni" és "a tervezett beruházás a fiatalok körében népszerű étterem". 

Ami viszont felettébb furcsa, az az a tény, hogy a vásárló a kommunikációját nem a hivatalos romanek.etelka@esztergom.hu címen intézte, hanem a polgármester magán email címén keresztül. 

A történetnek van még egy szépséghibája

Kérdéssel fordultunk a McDonald’s felé az esztergomi ingatlanvásárlással és gyorsétterem építéssel kapcsolatban. 

A válaszukat szó szerint közöljük: 

Köszönjük megkeresését az Esztergomban épülő McDonald's hírét nem tudjk megerősíteni, ezzel kapcsolatos telekvásárlásról vagy ilyen szándékról nincs információnk.

A McDonald's franchise partnereinek szóló oldalán pedig ez áll:

Partnerünknek nem szükséges megfelelő üzlethelyiséggel rendelkeznie, az éttermek helyszínét ugyanis minden esetben mi jelöljük ki, és adjuk át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Közmeghallgatás

A mai testületi ülésen döntöttek a 2019-es Közmeghallgatás időpontjáról is.

Cser-Palkovics Esztergomban és Székesfehérváron tartaná az augusztus 20-i központi megemlékezéseket

Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezni fogja, hogy augusztus 20-án a központi…

Újra szólnak a harangok a pilisszentléleki templomban!

A felújított harangok visszaköltöztek az újjáépített toronyba.

A Péczeli József Honismereti Egyesület ünnepi ülése

A Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület a II. Rákóczi Ferenc –…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu