iGOM Logo
A Magyar Suzuki Zrt. immár harmadik éve uralja a hazai újautóeladásokat

A vállalat magabiztos 14,12 százalékos részesedéssel vezeti a hazai autópiacot. 19 292 új…

Bemutatkozott Cserép János csapata

2019. június 17-én, 30 évvel a rendszerváltást követően, hivatalosan is bemutatkozott a…

SZENTTAMÁSI VÍZIÓK

Építészeti kiállítás lesz a Művészetek terén

REND – Kovács Melinda fotóművész kiállítása

A megnyitó a Múzeumok Éjszakája előestéjén igazi művészeti csemegének ígérkezik.

Miért nem lett McDonald’s Esztergomban?

2017-07-13 12:17

Történelmi bejelentést tett Romanek Etelka július 11-én a testületi ülésen. McDonald’s épülne Esztergomban, a Tesco melletti egykor buszpályaudvarnak kiszemelt területen. A testület azonban levette napirendről a telek hasznosításáról szóló előterjesztést. A miértekre keressük a választ. 

A polgármester azonnal mélységes sajnálatának adott hangot, mert véleménye szerint így a testület hibájából nem épülhet McDonald’s a városban. 

A képviselők közül Sasvári Viktor kifejtette, hogy egyrész ők nem kaptak semmiféle információt arról hogy itt McDonald’s épülne, hogy a valamint megtudhattuk, hogy az érintett telket először értékesíteni akarta az önkormányzat, majd a területre bejelentkezett beruházó már bérelni akarta csak az ingatlant. 

A testületi ülés erről szóló részeit az alábbi videón megtekinthetik az érdeklődők. FIGYELEM! Csak erős idegzetű nézőinknek ajánljuk!  

A felvételt az RTVE készítette

Hogy hol a hiba?

Az ingatlan értékesítés pályázatából kiderült, hogy a telek mindössze 2%-ban építhető be. Azonban a tavasszal várható építési szabályzat módosítás után ez a beépíthetőség már 30%-ra emelkedne. Az értékesítés előtti ingatlan értékbecslés a 2%-os beépíthetőség miatt a 6900nm-es telek induló árát 58 millió forintban határozta meg. Ez az ár a módosítások után máris két-háromszorosára fog emelkedni. Így ha jelenleg értékesítették volna a telket, akkor a várost jelentős anyagi hátrány érte volna. 

A testület elé 11-én azonban már egy 5 éves bérleti szándék került, melyet végül nem tárgyaltak. 

Hogy hogy került a McDonald’s szóba a történet kapcsán, az a hivatalos előterjesztésből nem derült ki, pedig a polgármester egy viszonylag közeli dátumot is belengetett a képviselők presszionálására. Szerinte az esztergomi gyorsétterem már tavasszal kinyitott volna egy kedvező döntés esetén. 

Hogy miből következtetett erre, azt nem tudni jelenleg. Az előterjesztés mellékleteként szerepeltetett levélben csak az áll, hogy "a területen egy hiánypótló, kereskedelmi tevékenységet végző multinacionálls cég kíván beruházást elvégezni" és "a tervezett beruházás a fiatalok körében népszerű étterem". 

Ami viszont felettébb furcsa, az az a tény, hogy a vásárló a kommunikációját nem a hivatalos romanek.etelka@esztergom.hu címen intézte, hanem a polgármester magán email címén keresztül. 

A történetnek van még egy szépséghibája

Kérdéssel fordultunk a McDonald’s felé az esztergomi ingatlanvásárlással és gyorsétterem építéssel kapcsolatban. 

A válaszukat szó szerint közöljük: 

Köszönjük megkeresését az Esztergomban épülő McDonald's hírét nem tudjk megerősíteni, ezzel kapcsolatos telekvásárlásról vagy ilyen szándékról nincs információnk.

A McDonald's franchise partnereinek szóló oldalán pedig ez áll:

Partnerünknek nem szükséges megfelelő üzlethelyiséggel rendelkeznie, az éttermek helyszínét ugyanis minden esetben mi jelöljük ki, és adjuk át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

FOGADJ ÖRÖKBE EGY KÖZTERÜLETET!

A résztvevők egy kiválasztott, jelenleg elhanyagolt területet (a terület nagysága bármekkora …

Magyar Örökség-díj a Frankának

A Magyar Örökség és Európa Egyesület Magyar Örökség-díj Bírálóbizottsága, a…

A Kincses patakon túlra kerülhet a műfüves pálya

Több megkeresés érkezett az önkormányzathoz és a helyi képviselőhöz a felújított…

30 millióból épült újjá a lépcsősor a Bazilikánál

A Bazilika előtti rámpára felvezető északi lépcsősor avatását tartotta ma délután a…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu