iGOM Logo
Így néznek ki a Strázsa-hegyi munkálatok a levegőből

Tóth Krisztián egy drónról örökítette meg a Strázsa hegy melletti tónál folyó…

Betyárok, balladák, szerelmek

Péntek este a Sic Transit Folk Műhely a Várszínház színpadán .

Az Egész Esztergom Egyesület is indul az önkormányzati választásokon

Az egyesület polgármesterjelöltje dr. Révfalvi Gergely lesz.

Bajor Városa könyvbemutató

2019. augusztus 30-án, péntek délután 17 órától a Vármúzeum Nagytermében mutatja be…

Miért nem lett McDonald’s Esztergomban?

2017-07-13 12:17

Történelmi bejelentést tett Romanek Etelka július 11-én a testületi ülésen. McDonald’s épülne Esztergomban, a Tesco melletti egykor buszpályaudvarnak kiszemelt területen. A testület azonban levette napirendről a telek hasznosításáról szóló előterjesztést. A miértekre keressük a választ. 

A polgármester azonnal mélységes sajnálatának adott hangot, mert véleménye szerint így a testület hibájából nem épülhet McDonald’s a városban. 

A képviselők közül Sasvári Viktor kifejtette, hogy egyrész ők nem kaptak semmiféle információt arról hogy itt McDonald’s épülne, hogy a valamint megtudhattuk, hogy az érintett telket először értékesíteni akarta az önkormányzat, majd a területre bejelentkezett beruházó már bérelni akarta csak az ingatlant. 

A testületi ülés erről szóló részeit az alábbi videón megtekinthetik az érdeklődők. FIGYELEM! Csak erős idegzetű nézőinknek ajánljuk!  

A felvételt az RTVE készítette

Hogy hol a hiba?

Az ingatlan értékesítés pályázatából kiderült, hogy a telek mindössze 2%-ban építhető be. Azonban a tavasszal várható építési szabályzat módosítás után ez a beépíthetőség már 30%-ra emelkedne. Az értékesítés előtti ingatlan értékbecslés a 2%-os beépíthetőség miatt a 6900nm-es telek induló árát 58 millió forintban határozta meg. Ez az ár a módosítások után máris két-háromszorosára fog emelkedni. Így ha jelenleg értékesítették volna a telket, akkor a várost jelentős anyagi hátrány érte volna. 

A testület elé 11-én azonban már egy 5 éves bérleti szándék került, melyet végül nem tárgyaltak. 

Hogy hogy került a McDonald’s szóba a történet kapcsán, az a hivatalos előterjesztésből nem derült ki, pedig a polgármester egy viszonylag közeli dátumot is belengetett a képviselők presszionálására. Szerinte az esztergomi gyorsétterem már tavasszal kinyitott volna egy kedvező döntés esetén. 

Hogy miből következtetett erre, azt nem tudni jelenleg. Az előterjesztés mellékleteként szerepeltetett levélben csak az áll, hogy "a területen egy hiánypótló, kereskedelmi tevékenységet végző multinacionálls cég kíván beruházást elvégezni" és "a tervezett beruházás a fiatalok körében népszerű étterem". 

Ami viszont felettébb furcsa, az az a tény, hogy a vásárló a kommunikációját nem a hivatalos romanek.etelka@esztergom.hu címen intézte, hanem a polgármester magán email címén keresztül. 

A történetnek van még egy szépséghibája

Kérdéssel fordultunk a McDonald’s felé az esztergomi ingatlanvásárlással és gyorsétterem építéssel kapcsolatban. 

A válaszukat szó szerint közöljük: 

Köszönjük megkeresését az Esztergomban épülő McDonald's hírét nem tudjk megerősíteni, ezzel kapcsolatos telekvásárlásról vagy ilyen szándékról nincs információnk.

A McDonald's franchise partnereinek szóló oldalán pedig ez áll:

Partnerünknek nem szükséges megfelelő üzlethelyiséggel rendelkeznie, az éttermek helyszínét ugyanis minden esetben mi jelöljük ki, és adjuk át használatra a franchise átvevőnek, alapesetben 20 évre. Az étterem működtetéséhez szükséges gépek, eszközök beszerzése a franchise átvevő feladata.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Pályázati pénzből újulhat meg a vargyasi kastély

730 milliós pályázati pénzből pofoznák ki a vargyasi kastélyt

Betyárok, balladák, szerelmek

Péntek este a Sic Transit Folk Műhely a Várszínház színpadán .

Így lesz látogatható a Kerektemplom kilátója

A kilátó a tervek szerint a vasárnapi kilenc órai szentmisék után lesz látogatható, a…

Révfalvi videóüzenetben kérdezi Hernádit

Én vagyok Hernádi Ádám kihívója - közölte videóüzenetében Révfalvi Gergely.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu