iGOM Logo

Hatszázhuszonnyolcezer-kétszáz forint

2017-05-15 09:43

Két és félszeresére  emelkedhet 2014-hez képest Bánhidy László alpolgármester illetménye, ha a testület elfogadja Romanek Etelka javaslatát, mely szerint az eddigi társadalmi megbizatású alpolgármester a jövőben főállásban folytathassa tevékenységét. 

 • 2014. november 5-én választotta a testület társadalmi megbizatású alpolgármesterré Bánhidy Lászlót. Ekkor az illetményét 235.620 forintban állapították meg, melyhez 35.343 forint költségtérítés társult. 
 • 2015-ben, munkája elismeréseként 706.860 forint jutalmat szavazott meg a testület számára. 
 • 2016. decemberében a polgármester 1.4 milliós jutalmat szeretett volna Bánhidy Lászlónak juttatni azonban a testület ezt NEM szavazta meg. 
 • A jelenlegi előterjesztés szerint Bánhidy a törvényben meghatározott maximumot (a polgármester illetményének 90%-át) kapná, mely forintosítva 628.200 forint lenne, kiegészítve 94.230 forint költségtérítéssel. Ez összesen havi 722.430 forintot jelentene (ez 2014-ben összesen 270.963 ft volt). 

Romanek Etelka honlapján az alábbi adatlap olvasható az alpolgármester neve alatt, 2014-es keltezéssel: 

Bánhidy László

4. számú választókörzet – Várhegy, Libád, Víziváros, Szent Tamás, Hévíz, Örmény, Prímás-sziget

Tel.: (+36) 20/519-8649 email: sbanhidy@citromail.hu

KÉPVISELŐI CÉLKITŰZÉSEIM

 • Járdák, utak rendbetétele, a forgalmi rend újragondolása
 • A Bástya-parkoló és a Pöttyös tér helyzetének rendezése
 • A Kis-Duna part és a szigetcsúcs rendbetétele, rehabilitációja
 • Erzsébet parkban található játszótér felújítása, idegenforgalmi központtá alakítása
 • A körzetben lévő játszóterek korszerűsítése, rendbetétele
 • A körzetben található tömbházak, társasházak fűtésének, külső hőszigetelésének és nyílászáró cseréjének megvalósításában való támogatás
 • Bajcsy-Zsilinszky úton lévő üresen álló ingatlanok hasznosítása, felújítása
 • Új utcanév-táblák kihelyezése
 • Utcabútorok (kukák, padok) kihelyezése a tisztaság és a kényelem érdekében

A szeretgom.hu-n így mutatkozott be akkoriban: 

1. Miért abban a körzetben indul, hogyan kötődik hozzá?

Több mint 20 esztendeje lakom a körzetben, itt építkeztem, itt nőttek fel a gyermekeim.    Nagyon sok ismerősöm, barátom is itt lakik, így szinte minden ide köt.

2. Miért érzi, hogy Ön alkalmas a körzet képviseletére?

Mert maximálisan egyetértek a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének, Romanek Etelkának a programjával. Megítélésem szerint ez egy olyan program, mely biztosíték - közép és hosszú távon is – hogy Esztergomot, így ezt a választókörzetet is ismét fejlődő pályára állítsa.

3. Mik a körzete problémái? Milyen megoldási lehetőségeket lát?

Nyilván nagyon sok olyan problémát fel lehet sorolni, melyeket az itt élő emberek napi szinten látnak, megtapasztalnak. Két csoportot azonban kiemelnék. A rövid távú programok közül elsősorban az utak, a járdák rendbetételét, az itteni közlekedési rendszer újragondolását tartom fontosnak. Hosszabb távon pedig két olyan probléma megoldására kell törekednünk, amely meglátásom szerint országos támogatás nélkül nem valósíthatók meg: a Szenttamás-hegy statikai állapotának felmérése és biztosítása, valamint a Fürdő Szállónak és környezetének rendbetétele.

4. Miért érezte úgy, hogy be kell lépnie a helyi politikába? Miért pont azon az oldalon teszi ezt, ahol teszi - ha független, akkor melyik politikai oldal áll a legtávolabb Öntől)?

Egyrészt, mert egyetértek a Fidesz-KDNP politikájával. Másrészt, mert három hónap múlva nyugdíjas leszek, így több időm lesz a közéleti tevékenységre. Ebben egyébként a jelölés elfogadása utáni nagyon sok pozitív visszajelzés és felajánlott támogatás, segítség meg is erősített.

5. Mi Ön szerint a város legsürgősebben megoldandó és mi a legkönnyebben megoldható problémája?

A legfontosabbnak mindenképp a béke és a nyugalom helyreállítását gondolom! Gyűlölködésre és egymás elleni acsarkodásra nem lehet egy város jövőjét felépíteni. Legkönnyebbnek pedig egy szakmai összefogás létrehozását gondolom, melynek feladata a város problémáinak feltárása és az azokra adandó megoldások meghatározása lenne.

Névjegy:

4. számú választókörzet – Várhegy, Libád, Víziváros, Szent Tamás, Hévíz, Örmény,  Prímás-sziget

Bánhidy László

Hosszú évtizedek óta élek Esztergomban, az egri és budapesti diákévek után itt kezdtem meg tanári pályafutásomat, a Dobó Katalin Gimnáziumot követően 1989-től a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban tanítok. Két fiam és öt unokám már Esztergomban született, és itt is élnek. A tanítás mellett az Esztergomi Művészetek Céhének elnökeként dolgoztam, művészeti vezetője voltam a nagy sikerű Goya, Chagall és Vincze 75 kiállításoknak. Folyamatosan vezetek csoportokat a történelmi Nagy-Magyarország különböző területére, több ezreknek sikerült bemutatnom a történelmi emlékhelyek és földrajzi érdekességek sokaságát. A 90-es években két cikluson keresztül már képviselhettem körzetemet önkormányzati képviselőként, most ismét szeretnék tevékenyen hozzájárulni a város és a körzet fejlődéséhez, történelmi értékeink megőrzéséhez. 

Végezetül álljon itt a 2014-es és a 2017-es előterjesztések bevezető szövege.

 

 

Az elnevezésen és a bérezésen kívül mi is változik? 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum