iGOM Logo

Biztonságos kerítés épüljön a Mária Valéria Hotelnél!

2017-04-12 12:51 Forrás: Városházi közlemény

„Közbiztonsági érdekből a telek határain kerítés építését elrendelni szíveskedjen.” – olvasható az Esztergomi Járási Hivatal Építésügyi Osztályára címzett hétfői levélben, melyben Romanek Etelka polgármester kért hatósági intézkedést!

A Mária Valéria Hotel félkész szerkezeteire több fiatal is felmászott a napokban, s ezzel életveszélyes helyzetbe sodorták magukat.

A jelenlegi vagyoni állapotok szerint a Mária Valéria Business Hotel Szállodaipari Kft. tulajdonában lévő 5550 m²-es nagyságú felépítmény tetején sétálgattak a fiatalok! (Az ingatlannál csak a telek a közös tulajdonú. Az önkormányzatnak a telektulajdona mellett csak a mélygarázsban van tulajdona.)

Az esztergomi városvezető 2017. április 11-én levélben fordult a polgárőrséghez és a rendőrséghez is. Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnökétől, Bodrogai Sándortól és Debreczeni István rendőrkapitánytól is az elkerített terület fokozott ellenőrzéséhez kért szakmai segítséget.

A rendőrkapitányság máris ígéretet tett a járőrszolgálat sűrítésére a környéken. A polgármester ezen felül a közterület-felügyelőket, illetve az önkormányzat közbiztonsági referensét is bevonta az ügybe, illetve kamerák kihelyezését kéri a tulajdonosoktól.

A hatósági eljárás megindítását pedig a hatályos jogszabály alapján - közbiztonsági érdekből - indította el a polgármester az esztergomi járási hivatalnál.

A polgármester a ZÖLD-ÚT Esztergom Kft.-t is megkereste azzal, hogy a Táncsics M. úti félkész szálloda és mélygarázs épület kerítését vizsgálja felül, illetve a hiányzó kerítés szakaszokat - az élet- és vagyonvédelem érdekében - soron kívül pótolja.

Esztergom Város Önkormányzata azonnal intézkedett annak ellenére is, hogy az ingatlan felépítményében tulajdonjoggal nem rendelkezik.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Együtt mEgyünk - Kiskoncertek nagy borélmények

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkostolóval vagy egy ötfogásos…

Pálosan szép az élet! – a rendtörténeti vándorkiállítás újra indul

Az Esztergomban állomásozó a pálosok múzeumbuszát egy igazán méltó és látványos helyen…

Nyilvános az idei év városi rendezvényeinek programja

Bár a koronavírus felülírta a 2020-as év sok tervezett rendezvényét, az év második fele…

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu