iGOM Logo

Völner Pál is megszólalt a hulladékégető ügyében

2017-02-16 08:18

A tiszta levegő és az egészséges környezet mindannyiunk számára fontos, ezért megkértem Polgármester asszonyt, hogy a párkányi hulladék-felhasználási üzem ügyében a képviselőtestület következő ülésén döntsön szakértő bevonásáról. - írja Völner Pál Facebook oldalán. 

Eközben Esztergomban

Rendkívüli ülés a tervezett párkányi hulladék-feldolgozó miatt - Romanek Etelka fb oldalán találtuk: 

Esztergom polgármestereként a leghatározottabban ellenzem a Párkányba tervezett hulladékfeldolgozó üzem építését: az illetékes szakbizottság szakértők bevonásával már dolgozik a szakmai anyagon, február 21-re pedig rendkívüli testületi ülést hívok össze azért, hogy a testület határozatban tiltakozzon a beruházás ellen.

Mindemellett jövő héten az Esztergomi Kistérség településeinek polgármestereit is arra kérem majd, hogy foglaljanak egyértelműen állást a tervezett hulladék-feldolgozó üzemmel kapcsolatban.

A tegnapi ülésen beterjesztett sürgősségi indítványomat egyhangúlag elfogadta a testület, mely alapján azt a határozatot hozta, hogy a Környezetvédelmi, Közbiztonsági és Közrendi Bizottság legkésőbb február 21-ig készítse el azt a javaslatát, amelyet jövő héten a rendkívüli ülés keretében tárgyal majd a testület.
A történet előzménye, hogy február 13-án értesültem arról, hogy egy évi 20.000 tonna veszélyes anyag – autógumi- és műanyagtermékek – feldolgozását végző üzem építését tervezik Párkányban, a jelenlegi állás szerint még az idén, azaz 2017. júniusában megkezdődne az építkezés. A párkányi polgármester ezzel kapcsolatban közzétett videónyilatkozatában elmondta: az üzem napi 5-6 kamionnyi műanyag- és autógumi feldolgozását végzi. A hulladékégető a párkányi papírgyár területén valósulna meg, ami – az uralkodó széljárást ismerve – azt jelenti, hogy a dorogi veszélyesanyag-égető után újabb hasonló üzem szennyezné Esztergom és térsége levegőjét, amely már ma is az ország egyik legszennyezettebb levegőjű térségének számít.

A jövő heti ülésen elfogadott határozatunkat haladéktalanul megküldjük Párkány önkormányzatának, valamint minden érintett magyarországi és szlovákiai szakhatóságnak.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Nyilvános az idei év városi rendezvényeinek programja

Bár a koronavírus felülírta a 2020-as év sok tervezett rendezvényét, az év második fele…

Együtt mEgyünk - Kiskoncertek nagy borélmények

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkostolóval vagy egy ötfogásos…

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Megkezdődik a Franka új szárnyának építése

Kétszer nagyobb alapterületű tornaterem kerül az udvar eddig beépítetlen oldalára

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu