iGOM Logo

Esztergom – új autóbusz-állomás és változó regionális autóbusz-menetrend augusztus 20-ától

2020-08-10 21:35 Forrás: www.volanbusz.hu

2020. augusztus 20-ától üzembe helyezik az Esztergom vasútállomásnál épült új buszállomást, így egy új, közös vasúti-autóbuszos átszállóhely létesül. A régi, Simor János utcai autóbusz-állomás megszűnik.

Annak érdekében, hogy az utazók a nap jelentős részében továbbra is közvetlenül érhessék el a frekventált belvárosi területeket, illetve az oktatási intézményekhez is közvetlen kapcsolatokat biztosíthassunk, a helyközi járatok jelentős része Esztergom központját érintve közlekedik, elkerülve az autóbuszos alágazaton belüli kényszerű átszállások jelentős részét.

Az alábbi részletes menetrendi változások lépnek életbe:

Dorog, Esztergom

A Simor János utcai Autóbusz-állomás megszűnik, helyette a regionális járatok nagy része a Vasútállomástól indul, vagy oda érkezik, ahonnan átszállással lehet bejutni a belvárosba.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába. Az autóbuszok Dorog, Tát illetve Pilisszentlélek felől, az Arany János utca vagy a Kórház érintésével a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig, a Földműves utcáig vagy a Vaskapuhoz közlekednek. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Hétvégén is közlekedik a Dorog belső területeit feltáró elővárosi jellegű (8519-es) buszjárat.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel.

Az Esztergom és Párkány, vasútállomás [Štúrovo, Železničná stanica] között közlekedő 223-as nemzetközi buszjárat Esztergomban is csatlakozik a vasúthoz.

Piliscsév, Leányvár, Kesztölc

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Több járat érinti Leányvár fordulót.

Rendszeres közlekedést indítunk Piliscsév – Leányvár – Kesztölc – Esztergom Bánomi lakótelep útvonalon, ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Piliscsév irányába munkanapokon délután Leányváron is biztosított az átszállás azon vonatokról, melyek Piliscséven nem állnak meg.

Változik a 800-815-ös járatok menetrendje is, így elsősorban a munkanap délutáni időszakban a 800-815-ös járatok együttesen biztosítják majd a közvetlen kapcsolatot Budapesttel. 

Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Csolnok, Sárisáp, Annavölgy, Ebszőnybánya, Tokod

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, a Bánomi lakótelepig illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Több körjárat indul Esztergom – Dorog – Csolnok – Dág – Sárisáp – Annavölgy – Tokod – Dorog – Esztergom útvonalon, és több járat érinti Annavölgy, Fő tér megállót is. A körjáratok jellemzően Esztergom, Kórház és a Dobogókői út érintésével közlekednek.

A napi néhány budapesti közvetlen buszjárat helyett rendszeres vasúti csatlakozást biztosítunk Piliscsabán illetve Pilisvörösváron a környező településekről (Tinnye, Úny, Máriahalom, Dág, Sárisáp, Csolnok, Annavölgy).

Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Bánomi lakótelepig, a Dobozi utcáig vagy a Vaskapuhoz. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

A 11-es főúton Tát irányába közlekedő gyorsjáratok Esztergom, Dobozi utcától indulnak, ezzel is elősegítve az iskolába járást.

Expressz járat indul Tatabányáról Esztergomba, mely Nyergesújfalu után csak Esztergomban áll meg.

Változik a 815-ös járatok menetrendje is, így a jövőben mindegyik 815-ös Süttőig közlekedik vagy onnan indul.

Nagysáp, Epöl, Bajna

Változik a Tatabánya – (Epöl) – Bajna – Nagysáp – Esztergom vonalon is a menetrend, ahol egyenletesebben és Dorogon munkanapokon a vonatokhoz is gyakrabban csatlakozó járatok indulnak.

Új, egyenletes közlekedést biztosító menetrendek lépnek életbe a térségben.

Közvetlen járatok indulnak számos környező településről Esztergom belvárosába, illetve a Dobozi utcáig. Ezen felül bizonyos járatok csak Esztergom vasútállomásig vagy Dorog központjáig közlekednek, ahol más járatokra lehet átszállni.

Pilismarót

Kismértékben változik a menetrend, a 880-as járatok is Esztergom vasútállomásig közlekednek.

Egyéb térségi változások

A menetrendváltással összefüggésben Tatabánya, Tata, Oroszlány, Komárom és Zsámbék környékén további kisebb módosítások lépnek életbe.

Díjszabási információk:

A bármely Annavölgy, Tokod, Ebszőnybánya, Sárisáp, Csolnok, Dág, Máriahalom, Úny, Tinnye települések és Piliscsaba között kiadott autóbusz-bérletet a Pilisvörösvárról induló vagy oda érkező 798, 799, 8494, 8516, 8520-as viszonylatú járatunkon elfogadjuk Pilisvörösvár és Piliscsaba között is.

A Piliscsév megállóhelytől, illetve megállóhelyig megváltott vasúti bérleteket elfogadjuk Leányvár vá. és Piliscsév bármely megállója között az autóbuszokon.

Bármely Esztergom Arany János utcáig/tól vagy Esztergom, Kórházig/tól kiadott más környéki települési végpontú autóbuszbérletet elfogadjuk Esztergom belterületén a helyközi buszjáratokon bármely megállók között.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum