iGOM Logo

Tájékoztató levél az időskorú esztergomiak részére

2020-03-16 18:28

Ezt a levelet március 17-től postai úton is eljuttatják minden érintett, 65 év feletti esztergomi lakoshoz.

Kedves Esztergomi Időskorú!

Nagy kihívás elé állított bennünket az élet. A már mindenki által hallott és sajnos egyre gyorsabb ütemben terjedő vírusos fertőzés olyan intézkedések meghozatalát indokolta Magyarországon is, amire még nem volt példa. Ezek az intézkedések meggyőződésem, hogy jók, s bízom benne, hogy közös igyekezettel, képesek leszünk úrrá lenni ezen a kritikus helyzeten.

Az én személyes felelősségem polgármesterként az, hogy az esztergomi emberek biztonságát minden eszközzel megőrizzem. Mivel a tapasztalatok szerint a vírus leginkább az idősebb korosztályra veszélyes, ezért arra kérem Önt, hogy saját biztonsága, egészségének megóvása érdekében TARTSA BE A KÖVETKEZŐ AJÁNLÁSAINKAT:

-Kérem Önt, hogy a fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében, lehetőség szerint tartózkodjon otthonában.

-Ha Ön hozzátartozó segítségét nem tudja igénybe venni, (pl. bevásárlás, gyógyszer felíratása, kiváltása stb.) hívják az alábbi telefonszámokon: 06/33/415-435, vagy 06/70/379-0570 a HÍD SZOCIÁLIS, CSALÁD-és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT-ot.

-Önkormányzati, hivatali ügyek intézésére csak elektronikus úton van lehetőség. Ebben az esetben a varoshaza@esztergom.hu email címen vagy a 06/33/542-005 telefonszámon kérheti munkatársaim segítségét.

-A közétkeztetés biztosítása megoldott. Folyamatosan működtetjük a város konyháit. A kiszállítás zökkenőmentességét is garantáljuk. Ezzel kapcsolatban kérdést, jelzést a 06/33/542-005 telefonszámon fogadunk.

-Ha Ön betegséget észlel magán, NE MENJEN ORVOSHOZ!

Kérem, hogy telefonon hívja háziorvosát, aki felkeresi Önt! Állandó gyógyszereit elektronikus recepten felírja. Családjától, ismerőseitől, szomszédaitól, illetve a fenti telefonszámok valamelyikén segítséget kaphat, hogy az Ön által felhatalmazott személy átvegye az Ön gyógyszereit, csak át kell adnia TAJ kártyáját. Meghatalmazás a vészhelyzet időszakában és az azt követő 90 napon belül nem szükséges.

Háziorvosaink elérhetőségét az alábbi weboldal címen megkeresheti, illetve felvilágosítást kaphat munkatársainktól:
http://www.esztergom.hu/…/p…/cikk/haziorvosi-rendelesek-1468

Tisztelettel kérem Önt, aki szépkorúként Esztergom legtapasztaltabb, legtöbbet látott és legtöbbet megélt polgárai közé tartozik, hogy azzal a higgadt és következetes magatartással mutasson példát a város fiatalabb polgárai számára, mely életmentő lehet ebben a helyzetben.

MARADJON OTTHON ÉS PROBLÉMA ESETÉN KERESSE A FENTEBB LEÍRT ELÉRHETŐSÉGEK VALAMELYIKÉT!

Az előttünk álló hetek, hónapok próbára fognak tenni bennünket, de mi esztergomiak reménykedhetünk abban, hogy HA FEGYELMEZETTEK MARADUNK ÉS KERÜLJÜK A SZEMÉLYES ÉRINTKEZÉST MÁSOKKAL, komoly veszteségek nélkül éljük túl ezt a veszélyes helyzetet.

Ez a néhány hét, hónap nem arról szól, hogy hogyan éljük meg ezeket napokat, hanem arról, hogy TÚLÉLJÜK áldozatok nélkül.

Ezért kérem az együttműködését!

Esztergom, 2020. március 16.

Tisztelettel:

Hernádi Ádám
polgármester

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Újra teljes a kiállítás a Művészetek terén

Hernádi Ádám polgármester magánemberként segített pótolni a megrongált tablókat, a…

Elmarad az idei Hídfutás

Ezt Szerencsés Tamás főszervező jelentette be az esemény facebook oldalán, az alábbi…

Esztergomot is érinti az új MAHART hajójárat

A dunakanyari körjáratához kapcsolódva két új hajójáratot indít péntektől Esztergom és…

Esztergom – új autóbusz-állomás és változó regionális autóbusz-menetrend augusztus 20-ától

2020. augusztus 20-ától üzembe helyezik az Esztergom vasútállomásnál épült új…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu