iGOM Logo

A Fidesz-KDNP frakció felajánlotta a képviselői keretét a koronavírus elleni védekezésre

2020-03-11 13:12

A teljes frakció felajánlotta a fejenként 2 milliós, szabadon felhasználható pénzügyi keretét arra, hogy az Önkormányzat az intézményei részére fertőtlenítőszereket vásároljon. 

A facebookon pedig Hernádi Ádám polgármester reagált Bádi Gábor (Szeretgom) felvetésére, mely szerint a képviselő rendkívüli testületi ülés megtartását kéri, hogy az idei rendezvényekre szánt 100 millió forintot tegye a város azonnal tartalékba és szükség esetén a teljes összeggel támogassa az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat. 

A polgármester a következőket írta: 

Tisztelt Képviselő Úr!

Választott képviselőként Önnek is tudnia kell, hogy a rendkívüli testületi ülés összehívásának mi a módja. Ennek semmiképp nem a facebook-on kell megtörténnie, kérem - amennyiben komolyan gondolja - a hivatalos utat bejárva tegye meg a szükséges lépéseket. Kérem, felelős képviselőként támogassa a magyar kormány törekvéseit és kerülje a probléma bagatellizálását és a pánikkeltést!

Jómagam, polgármesterként felelős vagyok minden esztergomiért, ezért Önkormányzatunk és a Polgármesteri Hivatal folyamatosan és naprakészen követi az eseményeket és mindenben az operatív törzs és a kormány által kidolgozott eljárásrend mentén cselekszik.

Javaslatát természetesen megfontoljuk, azonban itt hívnám fel a figyelmét arra, hogy a Vaszary Kolos Kórház nem önkormányzati fenntartású intézmény és Önkormányzatunk legfontosabb feladata jelenleg a városi fenntartású intézmények támogatása és segítése. Nekünk ezen intézmények, köztük bölcsödék és óvodák biztonságos üzemeltetését kell biztosítanunk. A kórház fenntartójától ezirányú segítségkérés jelen pillanatig nem érkezett a városhoz.

Hozzátenném: jelenleg Esztergom város területéről nem érkezett jelzés koronavírussal fertőzött betegről, ezen felül fontos leszögezni: az esetleges betegek kezelése a hatályos protokoll szerint Budapesten, a Szent László Kórházban és nem helyileg történik.

Itt szeretném jelezni, hogy a Fidesz-KDNP frakció minden tagja a számára biztosított, szabadon felhasználható képviselői keret teljes összegét az intézményeink koronavírus elleni védekezésére ajánlja fel és ezt javasolja az ellenzéki képviselőknek is. Kérem, amennyiben egyetért a fent leírtakkal, akkor Ön is csatlakozzon felajánlásával!
Az így azonnal rendelkezésre álló - képviselőnként 2 millió forintos - összegből fertőtlenítőszereket és ezek adagolásához szükséges berendezéseket vásárolunk, ezzel is hozzájárulva a vírus terjedésének megakadályozásához, hiszen a megfelelő higiéniai szabályok betartása és a gyakori kézmosás az egyik legfontosabb tennivaló ebben a helyzetben.

Üdvözlettel:

Hernádi Ádám
polgármester

A koronavírussal kapcsolatos hiteles információkat a koronavirus.gov.hu oldalon és a facebook.com/koronavirus.gov.hu facebook oldalon találhatunk!

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum