iGOM Logo

Figyelemfelhívás az ebtartóknak!

2020-02-18 14:42 Forrás: www.esztergom.hu

FIGYELEMFELHÍVÁS!

TISZTELT EBTARTÓK!


Nyomatékosan felhívom a lakosság ebtartói figyelmét, hogy közterületen csak pórázzal vagy hámmal ellátva sétáltathatják a kutyájukat és mindenkor kötelességük gondoskodni a kutya szökésének megakadályozásáról! 

A kutyatartó biztosítani köteles, hogy a kutyája közterületen harapásával senkit ne veszélyeztessen, illetve a tartási területén kívül, felügyelet nélkül ne kóboroljon! Érdemes megfontolni a szökésmentes, biztonságos kerítés építését oly módon, hogy a kutya ne tudja átásni magát, vagy átugrani. 

Felelősségre vonható az az ebtartó, aki nem akadályozza meg a kutyája szökését, amelynek következtében sérülést okozhat embernek, állatnak.
Az állattartási jogszabályok be nem tartása az állat tulajdonosával szemben közigazgatási hatósági eljárást vonhat maga után, mely a tulajdonos kártérítési, szabálysértési vagy büntetőjogi felelősségét megalapozhatja!

Hangsúlyozom a fenti figyelemfelhívás betartását a békés egymás mellett élés érdekében, ennek hiányában nem valósul meg a felelős állattartás!


Esztergom, 2020. február 14.


Schottner Norbert
jegyző

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum