iGOM Logo

A központi orvosi ügyelet tájékoztatója a gyógyszerfelírásról

2019-12-16 10:00 Forrás: www.esztergom.hu

Az előző évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a lakosok jelentős része az orvosi ügyeletet keresi fel az ünnepek alatt a rendszeresen szedett gyógyszereik felírása céljából.

Ezen terhelt időszak alatt egyébként is megnő a betegforgalom ügyeleteinken, ezért különösen fontos, hogy az orvosi ügyeleten valóban csak a sürgős esetek kerüljenek ellátásra, s a háziorvosi kompetenciába tartozó feladatok háziorvosi rendelési időben kerüljenek elvégzésre a biztonságos betegellátás fenntarthatósága és a sürgősségi esetek zavartalan ellátása érdekében.

Felhívjuk a rendszeresen gyógyszert szedők figyelmét, hogy, szíveskedjenek tájékozódni a háziorvosi rendelések ünnepek alatti működési rendjéről, annak érdekében, hogy a szükséges gyógyszereiket még ünnepek előtt a háziorvosi rendeléseken fel tudják íratni.

Természetesen az orvosi ügyeletben szolgálatot teljesítő ügyeletes orvos szükség esetén ellátja a panasszal érkező lakosokat.

Az a cél, hogy a háziorvosi kompetenciába tartozó feladatok elvégzésével ne terheljük az ügyeleti team munkáját a hosszú, s amúgy is terhelt ünnepi időszak alatt, és a valóban indokolt, sürgős ellátásokra tudjanak koncentrálni közreműködőink.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum