iGOM Logo
Ők Esztergom jó tanulói, jó sportolói

A Vármúzeum lovagtermében köszöntötték a sportéletben és tanulásban egyaránt kiemelkedő …

Nyitott Műterem - Brassai Gabival

Brassai Gabi festőművész megnyitja egy délutánra műtermét a közönség előtt.

Kihirdették az új Helyi Építési Szabályzatot

Az új szabályozás 2019. december 26-án lép hatályba.

Felhívás síkosságmentesítésre

Felhívás síkosságmentesítésre! A téliesre fordult időjárási viszonyok miatt a Zöld-Út…

Tájékoztató az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Tanács alakuló üléséről

2019-11-21 11:55 Forrás: www.esztergom.hu


2019. november 21-én, szerdán az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében megtartotta alakuló ülését az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa.

A tanácskozást Hernádi Ádám, Esztergom Város polgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent polgármestereket és a Munkaszervezet dolgozóit. Bemutatta a jelenlévőknek Esztergom Város új jegyzőjét, Schottner Norbertet, aki egyben a Társulás Munkaszervezetének vezetője is. Az ülésen részt vett a kistérség mind a 9 településének (Bajót, Dömös, Esztergom, Lábatlan, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Pilismarót, Süttő, Tát) polgármestere. 

Az ülés napirendjén a levezető elnök megválasztása, a titkos szavazásokat lebonyolító szavazatszámláló bizottság megválasztása, a Társulás elnökének és alelnökének megválasztása, valamint a Társulás Pénzügyi-Ellenőrző Bizottsága elnökének és tagjainak megválasztása szerepelt. A napirendet a polgármesterek egyhangúan elfogadták.

Schottner Norbert jegyző, Hernádi Ádám polgármester, Czermann János polgármester (Süttő)

Az ülés levezető elnökének – a Társulás elnökének megválasztásáig – Schottner Norbert jegyző előterjesztésében Hernádi Ádám polgármestert választották meg. Ezután a tisztségviselők titkos szavazással történő megválasztásának lebonyolítására szavazatszámláló bizottságot hoztak létre. A szavazatszámláló bizottság elnöke Herman Jenőné, Dömös polgármestere, tagjai Havrancsik Tibor, Mogyorósbánya polgármestere és Teller Péter, Lábatlan polgármestere lett. Az ülése ezután ellenszavazat nélkül a Társulás elnökének megválasztották Hernádi Ádám polgármestert, és az ő javaslatára alelnöknek Czermann Jánost, Süttő község polgármesterét. Az ülés utolsó napirendi pontjaként megválasztották a Társulás Pénzügyi-Ellenőrző Bizottságát, amelynek elnöke Mihelik Magdolna, Nyergesújfalu polgármestere, tagjai Pergel István, Pilismarót polgármestere és Tóth Zoltán, Bajót polgármestere lett.

Az ülés végén kötetlen formában tárgyaltak a következő Társulási tanácsi ülés napirendjére javasolt témákról. Ezután Hernádi Ádám, a Társulási tanács elnöke megköszönte a résztvevőknek a munkát, gratulált a megválasztásukhoz az alelnöknek és a Pénzügyi-Ellenőrző Bizottság tagjainak, majd bezárta az ülést.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Meghívó képviselő-testületi ülésre

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2019. december…

A pilismaróti szitakötő Hollandiáig szállt!

A pilismaróti Kaszás Norbert a Nature Photographer of the Year 2019. nemzetközi természetfotós …

Ők Esztergom jó tanulói, jó sportolói

A Vármúzeum lovagtermében köszöntötték a sportéletben és tanulásban egyaránt kiemelkedő …

Köszönet a véradóknak!

A Művelődési Házban köszöntötték az esztergomi véradókat december 10-én, kedden.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu