iGOM Logo

ENSZ Napló - egy esztergomi szemével

2019-11-11 20:08

Aguera Zoltán Marcell, esztergomi születésű egyetemi hallgató. Egy ösztöndíj keretében a jelenlegi félévet New York városában tölt, ahol a szakmai gyakorlatát az ENSZ székházában végzi.

Az ott tapasztaltakról, saját benyomásairól egy blogot vezet, melyet magyarul ír annak érdekében, hogy az ENSZ komplex működéséről, napi tevékenységéről a hazánkban élők is többet tudjanak meg.

Az IGOM-nak a következőkkel ajánlotta New Yorki-i "naplóját": 

(...) tapasztalataim szerint a 18 éven felüli korosztály a város életéből egyre inkább kiszorul, az egyetem és jobb álláslehetőségek reményében elvándorol, így későbbi munkásságukról kevés hír tér vissza. Ezzel a bloggal tehát azt is bizonyítani szeretném, hogy vannak fiatalok, akik szeretettel gondolnak vissza városukra akkor is, ha a Föld másik pontján, a világ legfontosabb nemzetközi szervezetében tevékenykednek!

Blogjának bevezetőjében pedig ez áll: 

Azt mondják, az igazi diplomácia zárt ajtók mögött zajlik. Sokan azonban a nyitott ajtók mögött történtekről sem tudnak. Ilyen ajtó nyílt ki számomra a világ egyik legfontosoabb városában, azon belül is az Egyesült Nemzetek Szervezetében. De hogy néz ki egy nap az ENSZ-ben? Milyen kihívások és lehetőségek rejlenek egy átfogó nemzetközi szervezetben? A "Global Action to Prevent War and Conflicts" nevű szervezet gyakornokaként az ENSZ new yorki központjának valamennyi bizottságát látogathatom, így adva választ olyan kérdésekre, amelyek gyakran merülnek bennem is.

A blogot itt találhatjátok: korhatar.blog.hu

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum