iGOM Logo

Igazgatót, szenátusi tagot választott az EGTC közgyűlése

2019-10-31 15:29

2019. október 28-án a Szent Adalbert Központban tartotta közgyűlését az Ister-Granum EGTC.

 

Nagy Péter igazgató az ülés első napirendi pontjában beszámolt a jelenleg futó projektek állásáról. Szlovákiai partnerként vesznek részt a Dunaradvány – Neszmély közti kompösszeköttetés megvalósításában. Jelenleg az építéssel kapcsolatos közbeszerzés kiírását készítik elő. A helyi termék hálózat kiépítése, fejlesztése kapcsán 12 partner együttműködését koordinálják. A pályázatok megvalósítása ezekben a hónapokban kezdődnek. Belga, dán, olasz, holland, spanyol együttműködésben is részt vesznek, amely egy a vízhez kapcsolódó örökségek hasznosítását és újraértékelését célozza. A projekt eredményeként a vízhez kapcsolódó örökségek integrált érvényesítésére, fejlesztésére irányuló szakpolitikák, programok pozitív irányba módosulhatnak, új projektötletek valósulhatnak meg.

 

Az ülésen harmadik alkalommal választották meg igazgatónak Nagy Pétert, aki négyéves időszakra kapott bizalmat a régió polgármestereitől. Hozzászólásában elmondta, nehéz időszakban vette át 2011-ben a szervezet irányítását. Az alapműködést tudták csak biztosítani. Jelenleg több nagyobb értékű pályázat megvalósítását végzik, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium is fontos partnerként tekint az Ister-Granum-ra a határ ezen szakaszán. 

 

A Szenátus új tagja Rományik Ferenc lett! A magyarországi választások kapcsán megüresedett helyre kellett új tagot választani. Ipolydamásd polgármestere, a Szobi Kistérségi Társulás elnökének megválasztásával a Börzsöny vidéke a továbbiakban is képviselve lesz a csoportosulás Szenátusában.

 

A Közgyűlés támogató döntést hozott a működési pályázat beadása kapcsán. 2010. óta évről évre benyújtja támogatási kérelmét az EGTC az aktuális kiírásokra. Az elmúlt években a Külgazdasági és Külügyminisztérium gondozásában jelenik meg a pályázat, amely nagyrészt fedezte a szervezet éves működési költségeit.

 

Az év folyamán várhatóan még egy közgyűlés összehívásra kerül, mivel decemberben kerékpáros témában pályázat benyújtását tervezi az EGTC.

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Itt szállhatsz fel a Mária Valéria Bike-ra

Február elsejétől használható Esztergom és Párkány közös kerékpárkölcsönző…

Megkezdődött az esztergomi bazilika felújításának következő üteme

A bejárati oszlopcsarnok, a nyolc méteres magasságú ajtók és az épület tengelyében álló…

Figyelemfelhívás az ebtartóknak!

Az ebtartók közterületen csak pórázzal vagy hámmal ellátva sétáltathatják a kutyájukat…

A cél: a szabályok betartása

Közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az esztergomi rendőrök, amelynek során a…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu