iGOM Logo
Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

2019. november 26-án nyílt napot tartottunk az esztergomi képzési helyszínen.

Művészet Esztergomért Adventi Kiállítás és Vásár

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Rondella Galériában a Művészet…

Mikulásváró: hol és mikor találkozhatunk a Mikulással Esztergomban?

Advent második hetében a karácsonyi programok közül kiemelkedik a gyermekek kedvence, a…

Nyílt levél Fizel Zoltánnak

2019-09-25 18:17

Zentai Plajner Zsolt, az Egész Esztergom Egyesület képviselőjelöltje nyílt levélben fordul Fizel Zoltánhoz. A levelet változtatás nélkül közöljük.

Kedves Zoltán!

Mivel telefonban tegeződtünk, ezért itt sem tennék másképpen.

Azt írod a Facebookon, hogy az „ál ellenzéki és a Fideszes jelölttel szemben én itt élek a választókörzetben”

Nos, ha az ál ellenzéki jelölt alatt engem értettél, akkor elmondom, hogy az alapítója voltam az Esztergomi Jobbik alapszervezetének. 2009-2018-ig pedig elnöke. Hadakoztam Meggyessel, majd elsőként jelentettük be azt, hogy Tétényit úgy támogatjuk, hogy nem indítunk ellenjelöltet vele szemben.
És valóban nem Esztergomban laktam és lakom. De ennek ellenére én és Stámusz Andrea nem csak most a kampányban, hanem eddig is tettünk a kertvárosiakért. Emlékszem 5 éve mennyien kerestek a választási eredmények megtámadásakor, hogy vigyem végig, ne adjam fel. Az ügyet egészen az Alkotmánybíróságig vittem, de senki nem mert tanúskodni... A lehetőségeinkhez mérten mindig igyekeztünk az itt élőknek a környezetét élhetőbbé tenni. Intézkedtünk a kábelégetések, a lomtelepek, a szemétlerakások, a gyomos területek kapcsán.
Egyedül, kisebbségből, ellenzékiként. Ha még emlékszel akkor 8 éve mi kezdeményeztük a botrányos helyi hulladékszállítási rendelet megváltoztatását. Akkor történt, hogy a lakók a szemeteseiket a Fideszes képviselőik házához vitték. 2016-ban és 2018-ban két, a lakosságnak ingyenes egészségügyi egészségnapot szerveztünk.

Azt írtad politikus jelölt vagy. Ilyen kategória nincs. Vagy politikus valaki, vagy nem. Na és persze van jó és rossz politikus. Amikor eldöntötted, hogy tenni akarsz az itt élőkért, attól a perctől politikusnak számítasz. Egy jó politikusnak látnia kell, hogyan tud a leghatékonyabban tenni azokért, akikért politikussá vált. Ha csak te fogsz bekerülni a testületbe, akkor bizony igen szűkös lesz a mozgástered. Bár, ha csak annyit teszel majd mind Andi és én, már akkor is többet tettél, mint a körzet jelenlegi Fideszes képviselői. De ha igazán jó politikus akarsz lenni, akkor többre vágysz.
Ha szeretnéd, hogy fejlesztéseket is tudnál a körzetednek juttatni, akkor belátod, hogy ehhez már testületi többség kell. Innem meg már csak választási matek, hogyan érhető el az ellenzéki többség. Azaz csak akkor tud a legesélyesebb jelölt nyerni a Fidesszel szemben, ha a többiek segítik őt.

Én nagyon szívesen megadom neked a lehetőséget, hogy jó politikus lehess. Azaz videóban és kommentekben megkérem a szavazóinkat, hogy a 9. körzetben szavazzanak rád, azaz Fizel Zoltánra helyettem, ha ezt Galonics Péter is megteszi Stámusz Andrea javára a 10. körzetben, hiszen ott magasan Andi az esélyes. Visszalépni én már nem tudok, hiszen mi már 4 helyen visszaléptünk a javatokra és ebben az esetben már listás helyünk sem lenne. Ha ezzel a lépéssel te megnyernéd a 9. körzetet, a Galonics visszalépésével vagy a szavazói átszavazásának kérésével meg a Stámusz Andi megnyerné a 10. körzetet, akkor a korábbi 4 visszalépésünkkel és a két szervezet egy-egy listás helyével, akár 8 hely is megszerezhető lenne. Na és ha még legalább 2 visszalépés történne, az már akár 10 helyet is jelenthetne… Most el kell döntened, hogyan tudod a választóid érdekeid a leginkább képviselni. Ha nem jutsz be a testületbe, ha magányos ellenzéki képviselőként jutsz be, vagy egy ellenzéki többségű testület tagjaként irányíthatod a várost, képviselheted az itt élőket.

A politikus a választóitól függ és nem a választási csapatától. A csapatok változhatnak, széteshetnek, de azok akik rád szavaztak, azok megkeresnek, benned reménykednek, számítanak rád.

A döntés a te kezedben van.

Üdvözlettel:

Zentai Plajner Zsolt
9. körzet képviselőjelölt Egész Esztergom
Komárom-Esztergom megyei közgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Testületi ülés lesz december 5-én

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2019. december…

Közszolgálati Közalapítvány: esküt tett Balogh és Ilosvai

Esküt tett csütörtökön az Országházban Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány…

Forgalomkorlátozással járó munkálatok kezdődnek a Lőrinc utcában

Az ÉDV Zrt. forgalomkorlátozással járó, vízvezeték tolózár rekonstrukciós munkálatokat…