iGOM Logo

Kamu Esztergomban az egy az egy elleni felállás

2019-09-24 20:40

"Nem biztos, hogy az őszinteség a legjobb stratégia" - írta egyszer Lee Child angol író. Ezt a gondolatot tette magáévá a Cserép Jánost támogató egyik weboldal szerzője, majd maga Cserép János is. 

Esztergomban összejött az egy egy ellen - ezzel a címmel próbálja tartani a lelket az ellenzéki szavazat behúzása felé kacsingató emberekben az oldal szerzője. 
Majd a maga egyszerű módján ki is fejti az ő matematikázásának különös elméletét: 

egy a Szeretgom, élén Cseréppel - a "másik egy" pedig mindenki más, akiket a szerző nemes egyszerűséggel csak "több Fidesznek" nevez.

És máris kijött a matek! Egy az egy ellen. Ennyire egyszerű az élet. 
A megoldóképlet pontosan beleillik abba a programba, amit Cserép már februárban meghirdetett: 

Mi lesz azokkal, akik később találják ki, hogy indulnának és esetleg el is indulnak? - kérdezte akkor önmagától. 

A válasza ez volt: 

Van számukra egy komoly ígéretem. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minden egyes választó tisztában legyen vele, hogy az ő céljuk nem lehet más, mint a megosztás (divide et impera) és ezzel a Fidesz nyerési esélyeinek növelése.  

Legyünk őszinték! Ez az az igérete, amit száz százalékig megpróbál teljesíteni is! 
Cserépék egyetlen tevékenysége ezidáig az ellenfél lejáratására történő próbálkozásokban merült ki. Ez azonban még stratégiának is gyenge, programnak pedig egyenesen gyalázatos. 

A fent említett cikkel kapcsolatban kínzó kérdések vetődnek fel bennem: a cikk írója a tisztelt választópolgároknak próbál hazudni, vagy csak saját magát veri át írásával? 

Ha az utóbbi, akkor túl nagy baj nincsen. Hiszen alkotmányos jog hülyének lenni, még akkor is, ha sokan a végletekig visszaélnek ezzel a joggal. Azonban az aki a város lakóit akarja megtéveszteni, az nagyon csúnya játékba kezd. 

Azt az Egész Esztergom Egyesületet fideszesnek beállítani, aki megtette azt a szívességet a Szeretgom csapatának, hogy négy helyen is visszalépett a javukra, még azok után is, hogy már az indulásukkor el akarták őket gáncsolni és majdnem a Kúriáig vitték az ügyüket, hát... több mint pofátlanság. 

Ennek a hazugságnak egyetlen egy célja lehet csak: megtéveszteni minél több embert annak érdekében, hogy ne derülhessen ki, hogy Esztergomban mégsem sikerült a nagy mutatvány. Ugyanis Cserép képtelen volt összehozni a teljes ellenzéki összefogást. 

Amikor egy kampányban nincs más érv magunk mellett, mint az, hogy a másik szerintünk mennyire rossz, akkor kérem ott valami nagy baj van. A NER-lovagozás, a kádéenpézés, a mihazánkozás nem program, ugyanúgy nem, ahogy a felelőtlen igérgetés sem. Az előbbi pótcselekvés, csak elfedni szolgál a valódi, előre mutató ötletek hiányát az utóbbi pedig pusztán hamis illúziók kergetése és kőkemény hazardírozás a város jövőjével, mindenféle reális alap nélkül.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Pálosan szép az élet! – a rendtörténeti vándorkiállítás újra indul

Az Esztergomban állomásozó a pálosok múzeumbuszát egy igazán méltó és látványos helyen…

Nyilvános az idei év városi rendezvényeinek programja

Bár a koronavírus felülírta a 2020-as év sok tervezett rendezvényét, az év második fele…

ÉLET IDŐ

Gál András fotókiállítása nyílik 2020.07.04. szombat 18 órakor az Esztergomi Dzsámi…

Együtt mEgyünk - Kiskoncertek nagy borélmények

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkostolóval vagy egy ötfogásos…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu