iGOM Logo

A Príma-díj esztergomi jelöltjei

2019-09-19 22:43

Dr. Horváth István és Varga Ernő is a Príma-díj megyei jelöltjei között. Szavazni rájuk a www.voszkem.hu/fooldal oldalon lehet. 

 

Dr. Horváth István (régész, muzeológus)

1966-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen diplomázott. 1966-tól az esztergomi Balassa Bálint Múzeum régész muzeológusa, '74-ben doktorált. '79-ben Akadémiai Díjat kapott eddigi legjelentősebb tudományos munkája, az „Esztergom és a dorogi járás régészeti topográfiája”, amelyet H. Kelemen Mártával és Torma Istvánnal írtak. A Magyar Nemzeti Múzeum megbízásából a nagymarosi vízi erőművel kapcsolatos, – Esztergom térségében folytatott régészeti feltárások egyik szervezője, irányítója és ásatás-vezetője volt, majd '99-ig az esztergomi vár királyi-, érseki palotájának régészeti kutatását vezette. 1970-től 2012-ig a Balassa igazgatója, közben 10 évig a megyei múzeumok igazgatója is. Két ciklusban városi, három cikluson át megyei közgyűlési tag. Esztergom díszpolgára, Magyar Érdemrend Tiszti-keresztje polgári tagozat kitüntetéssel, a Komárom-Esztergom Megyéért kitüntető címmel is elismerték.

 

Varga Ernő (statikus, mérnök, tervező)

Az 1972 óta alkotó építőmérnök számos feladatot teljesített tehetséggel, munkáiban helyet kap a megőrzendő műemléki múlt és a jövőnek épülő jelen. Az „Esztergomért Emlékplakett” az Esztergom szépítéséért Dr. Bády István díj, a 2007. évi „Év Mérnöke” Mérnöki kamarai díj igazolja a szerteágazó, igényes teljesítményt.

Szűkebb pátriáján kívül a nagyvilágot is gazdagító munkásságával szimbolikus tér-idő hidat emel. Alkotó energiája kiapadhatatlan, másfél ezer általa tervezett, szakértett, félezer kivitelezett létesítménye a bizonyíték erre. Az esztergomi STABIL Mérnökiroda Kft. 47 éve alkotó, tervező mérnök ügyvezetője igényes munkái az esztergomi török „ Dzsámi és Vízivárosi Rózsakert műemlékegyüttes”, a Visegrád Hotel és a hazai nagy, ipari létesítmények mellett három kontinenst díszítenek. A Műegyetemen diplomatervezési külső konzulenseként segíti a jövő mérnökeit.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a hivatalban

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.

Május 18-tól újra lehet nyilvános misét tartani

Ezt Erdő Péter esztergom-budapesti érsek, bíboros jelentette be a főegyházmegye…

Hibrid autóval segíti a Magyar Vöröskereszt munkáját a Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa az esztergomi régióban működő …

Megyénket is érinti a fokozott rendőri ellenőrzés május hónapban

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el az ország több megyéjében,…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu