iGOM Logo
Pályázhatunk az Esztergomot Kertvárossal összekötő kerékpárútra

800 milliós pályázaton indulhat Esztergom a régóta várt, Esztergomot -…

Fizetős lett a parkolás az Árok utcai szervizúton

Az Árok utca páratlan oldalán az ún. szerviz úton fizető parkolás került bevezetésre

Európai Mobilitási Hét 2019 Esztergom

Szeptember 16-22. között idén is megrendezi Esztergom Városa az Európai Mobilitási Hét…

Utolsó rendes ülését tartja a 2014-ben megválasztott testület

2019. szeptember 19-én 9 órakor gyűlnek össze

Korszakkincsek - 11=12

2019-09-12 14:05 Forrás: iranyesztergom.hu

Az esztergomi Duna Múzeumban először kerülnek nyilvánosság elé Csósza Péter gyűjteményének kincsei.A kollekció tulajdonosa Vető Jánost kérte fel a gyűjteményből való válogatásra, és Halász Andrást a bemutatására. 

Megnyitó: 2019. 09. 17. 17.00 óra. Közreműködik: Halász András, Vető János NahTe és a rendszerváltás előtti fővárosi underground könnyűzenei élet legendaszámba menő zenekara, a Balaton.

Egy kortárs képzőművészeti műgyűjtemény kincs. Kincs a gyűjtőnek, kincs a művészeknek és kincs a nagyközönségnek. A közgyűjteményekben lévő műtárgyak nagy része is egykor magángyűjteményekben őrizték. A gyűjtő, a művészet lelkes rajongója az, aki a műtárgyat a művész kortársaként értékeli és megbecsüli. Megelőlegezi az utókor ítéletét A modern művészet és az avantgárd művészet is a fennmaradását a magángyűjtőknek köszönheti.. A gyűjtő anyagi áldozatot hoz, és ezzel a művésznek komoly segítséget nyújt nemcsak anyagi értelemben, hanem, és ez a művészet szempontjából a legfontosabb, a művészt inspirálja is. A gyűjtő és a művész között személyes kapcsolat jön létre, amely mindkettőjük életét éppúgy befolyásolja, mint a művészetet. Újabb műtárgyak készülnek, a gyűjtő pedig a művészektől és a művek között tanul és ismeri meg a művészetet. 

Csósza Péter gyűjteménye is a műterem látogatások szerint alakul. Az általa felkeresett alkotók Kossuth-díjas, Munkácsy díjas művészek, akik a jelen és az elmúlt évtizedek korszak meghatározó műveit hozták létre. Korszakkincseket. 11=12 korszak meghatározó kortárs képzőművész: Drozdik Orsolya, Fazekas György, Fehér László, Halász András, Károlyi Zsigmond, Kelemen Károly, Méhes Lóránt Zuzu, Sarkadi Péter, Tót Endre, Uglár Csaba,. Vető János NahTe, Zuzu-Vető. 

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Az Esztergomi Helyi Akciócsoport hírei

A két új pályázat ismertetésére egy-egy tájékoztató fórumot szervez az Esztergomi…

Fél milliárdból bővítik a Mindszenty iskolát

Megkezdődött a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola bővítése, egyházi…

Hernádi Ádám úgy véli, Esztergom többre érdemes

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek …

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu