iGOM Logo
Január 31-ig érvényesek a tavalyi parkolóbérletek

A 2019. évben megváltott éves és lakossági engedélyek 2020. január 31. napjáig…

Kisebb létszámmal működik a jövőben a Polgármesteri Hivatal

136 főről 104 főre csökken az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal létszáma.…

Folyamatosan végzi a síkosságmentesítést a Zöld-Út Kft

A zoldfelulet@zoldutesztergom.hu címen is várják a bejelentéseket.

2020. február 1-től változik az ügyfélfogadási rend a Hivatalban

2020. február 1-től változik az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának …

Cserép az NVB-nél támadta meg az Egész Esztergom Egyesület indulását

2019-08-29 19:35

Cserép János a Szeretgom Egyesület képviseletében az NVB-nél támadta meg az Egész Esztergom Egyesület választásokon való indulását. A benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasították. 

 Az Egész Esztergom Egyesület 2019. augusztus 23-án kérte jelölő szervezetként való nyilvántartásba vételét a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottságtól  a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán. A TVB az Egész Esztergom Egyesületet 10/2019. (VIII. 23.) számú határozatával nyilvántartásba vette, mivel a bejelentés megfelelt a jogszabályi követelményeknek.

 A Szeretgom Egyesület (2500 Esztergom, Lőrinc u. 2. 1/2., képviseli: Cserép János) 2019. augusztus 26-án 13 óra 32 perckor fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz a TVB 10/2019. (VIII. 23.) számú határozata ellen. 

Hivatkozott arra, hogy a fellebbezés benyújtásának időpontjában a Szeretgom Egyesület már jogerősen nyilvántartásba volt véve a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán. Álláspontja szerint, mint esztergomi szervezetet érinti a TVB jogsértő határozata, amely olyan szervezet nyilvántartásba vételét engedélyezte, amely kizárólag „politikamentes egészségmegőrző tevékenysége során használhatja hivatalos elnevezésében az ”Esztergom” nevet Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Idegenforgalmi és Kulturális Bizottsága 98/2019. (VI. 26.) IKB határozata alapján”. A fellebbezésben idézte az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság 98/2019. (VI. 26.) IKB határozatát, illetve annak internetes elérhetőségét is megadta, valamint csatolta azt.

Megítélése szerint a 23/2014. (XII. 3.) számú önkormányzati rendelet alapján az Egész Esztergom Egyesület jogszerűen ezzel a névvel nem folytathat politikai tevékenységet. Idézte továbbá a Tatabányai Törvényszéknek az Egész Esztergom Egyesület nyilvántartásba vételéről szóló Pk.60.033/2019/3. számú végzésében az egyesület céljaként szereplő rendelkezést. A hivatkozott dokumentumot szintén csatolta fellebbezéséhez.

Álláspontja szerint a fentiek alapján az Egész Esztergom Egyesület nem kérhette volna jelölő szervezetként való nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán, mivel jogellenesen, a választópolgárokat megtévesztve használja Esztergom városnevét, amivel sérti Esztergom város közösségének és a többi jelölő szervezetnek az érdekeit. Mindezek alapján kérte, hogy a jogszerűtlen névhasználat miatt a Bizottság ne vegye jelölő szervezetként nyilvántartásba az Egész Esztergom Egyesületet.

 A Nemzeti Választási Bizottság a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság 10/2019. (VIII. 23.) számú határozata ellen Cserépék által benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül - 10 igen és 0 nem szavazattal - elutasította, mert a  fellebbezés érdemi vizsgálatra nem volt alkalmas.

A teljes határozat a valasztas.hu oldalon olvasható. Cserépéknek három napjuk van, hogy a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtsanak be. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

2020. február 1-től változik az ügyfélfogadási rend a Hivatalban

2020. február 1-től változik az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának …

Polgármesteri köszöntő

Hernádi Ádám polgármester videóüzenetben köszöntötte az esztergomiakat az ünnepek…

Ekkor viszik a fenyőfákat

Bár akadt, aki már karácsony másnapján kidobta a karácsonyfát, de a háztartások…

Légivideón az első idei hó Dobogókőn

Tóth Krisztián készített légivideót az idei első havazásról Dobogókőn

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu