iGOM Logo
Az Esztergomi Várhegy rendezése

Az Esztergomi Várhegy általános rendezését intéző bizottságunk az elmúlt esztendőkben 1-1 …

Megkezdődik a gátépítés előkészítése

Mintegy 900 milliós forrást biztosított a Kormány egy a napokban meghozott döntése arra, hogy …

Esztergomi kick-boxosoknak szólt a Himnusz Győrben

Parádés teljesítményt nyújtottak az Esztergomi Kick-Box SE versenyzői az elmúlt hét…

Különböző parkolási zónákra osztaná a belvárost Cserép János

Árat emelne és korlátozná a parkolás időtartamát - Az iskolakezdés napján tapasztalható,…

Cserép az NVB-nél támadta meg az Egész Esztergom Egyesület indulását

2019-08-29 19:35

Cserép János a Szeretgom Egyesület képviseletében az NVB-nél támadta meg az Egész Esztergom Egyesület választásokon való indulását. A benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül elutasították. 

 Az Egész Esztergom Egyesület 2019. augusztus 23-án kérte jelölő szervezetként való nyilvántartásba vételét a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottságtól  a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán. A TVB az Egész Esztergom Egyesületet 10/2019. (VIII. 23.) számú határozatával nyilvántartásba vette, mivel a bejelentés megfelelt a jogszabályi követelményeknek.

 A Szeretgom Egyesület (2500 Esztergom, Lőrinc u. 2. 1/2., képviseli: Cserép János) 2019. augusztus 26-án 13 óra 32 perckor fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz a TVB 10/2019. (VIII. 23.) számú határozata ellen. 

Hivatkozott arra, hogy a fellebbezés benyújtásának időpontjában a Szeretgom Egyesület már jogerősen nyilvántartásba volt véve a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi választásán. Álláspontja szerint, mint esztergomi szervezetet érinti a TVB jogsértő határozata, amely olyan szervezet nyilvántartásba vételét engedélyezte, amely kizárólag „politikamentes egészségmegőrző tevékenysége során használhatja hivatalos elnevezésében az ”Esztergom” nevet Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének Idegenforgalmi és Kulturális Bizottsága 98/2019. (VI. 26.) IKB határozata alapján”. A fellebbezésben idézte az Idegenforgalmi és Kulturális Bizottság 98/2019. (VI. 26.) IKB határozatát, illetve annak internetes elérhetőségét is megadta, valamint csatolta azt.

Megítélése szerint a 23/2014. (XII. 3.) számú önkormányzati rendelet alapján az Egész Esztergom Egyesület jogszerűen ezzel a névvel nem folytathat politikai tevékenységet. Idézte továbbá a Tatabányai Törvényszéknek az Egész Esztergom Egyesület nyilvántartásba vételéről szóló Pk.60.033/2019/3. számú végzésében az egyesület céljaként szereplő rendelkezést. A hivatkozott dokumentumot szintén csatolta fellebbezéséhez.

Álláspontja szerint a fentiek alapján az Egész Esztergom Egyesület nem kérhette volna jelölő szervezetként való nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2019. évi általános választásán, mivel jogellenesen, a választópolgárokat megtévesztve használja Esztergom városnevét, amivel sérti Esztergom város közösségének és a többi jelölő szervezetnek az érdekeit. Mindezek alapján kérte, hogy a jogszerűtlen névhasználat miatt a Bizottság ne vegye jelölő szervezetként nyilvántartásba az Egész Esztergom Egyesületet.

 A Nemzeti Választási Bizottság a Komárom-Esztergom Megyei Területi Választási Bizottság 10/2019. (VIII. 23.) számú határozata ellen Cserépék által benyújtott fellebbezést érdemi vizsgálat nélkül - 10 igen és 0 nem szavazattal - elutasította, mert a  fellebbezés érdemi vizsgálatra nem volt alkalmas.

A teljes határozat a valasztas.hu oldalon olvasható. Cserépéknek három napjuk van, hogy a Kúriához címzett bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtsanak be. 
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Ingyenes nyílt nap a Keresztény Múzeumban

A Keresztény Múzeum, szeptember 15-i Ars Sacra programja

Hernádi: Felújítják a Pilisszentlélekre bevezető- és az Esztergom és Kertváros közti főutat

Sikerült elérni, hogy a Magyar Közút felújítja Pilisszentlélek bevezető útját, illetve…

Utolsó rendes ülését tartja a 2014-ben megválasztott testület

2019. szeptember 19-én 9 órakor gyűlnek össze

Régészeti munkák kezdődtek a belvárosban

A leendő ügyészségi épület telkén már a régészek tevékenykednek.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu