iGOM Logo

A Dunakanyar fővárosává kell tenni Esztergomot - VIDEÓ

2019-08-24 10:26 Forrás: RTVE Háttér

Hernádi Ádám volt az RTVE Háttér című műsorának vendége. Ő volt az első jelölt, aki nem a riválisairól, nem önmagáról, hanem a városról beszélt. Körvonalazódik a Fidesz esztergomi programja. 

Hernádi véleménye szerint a várost érintő összes kérdés kulcskérdés Esztergom életében. Ilyennek tartja a gát kérdését, az összes infrastrukturális és turisztikai fejlesztés.
Elmondta, hogy a gát fejlesztése az egyik legfontosabb dolog, a másik az olyan fejlesztések végrehajtása, mint az út és járdafelújítások valamint belváros nívójának visszaadása. 
2016-ban a Kormány döntött egy 70 milliárdos Dunakanyar fejlesztési programról, amelyből Esztergom városa 17 milliárd forintot nyert el. Kihangsúlyozta, hogy ezekért a fejlesztési pénzekért erős verseny lesz a városok között. Az, hogy az elkövetkező öt évben hogyan helyezkedik Esztergom és milyen erővel képes lobbizni ezekért az összegekért, a következő ötven évre meghatározza a város életét. 

Hernádi Ádám újra rámutatott: az esztergomiak életében talán a legfontosabb dolog a gát kérdése. Jelenleg is folytat több tárgyalást kormányzati szerepőkkel ennek megvalósításáról. A gát megvalósulása és az általa nyújtott stabilitás és biztonság magával hozza az újabb befektetők érkezését és az infrastrukturális beruházásokat.

A jelölt kitért arra is, hogy a város gazdasági szereplőivel jó, partneri viszonyt kell folytatni. Célja, hogy újabb gazdasági szereplőket vonzzon az Ipari parkba, ami munkahelyeket teremtene és fejlesztéseket generálna a városban. 

A turizmussal kapcsolatban kimondta: Esztergomot a Dunakanyar fővárosává kell tegyük! Erre minden adottságunk megvan. Szeptember 10. környékén jelenik meg Hernádi Ádám részletes programja, amely az "Esztergom - A Dunakanyar fővárosa fejlesztési terv" nevet kapta. Vállalja, hogy a programban leírtakat meg is valósítja megválasztása esetén. 
Szerkesztői kérdésre válaszolva kiderült, hogy ezidáig több mint 1300 konzultációs kérdőívet küldtek vissza az esztergomiak. A kérdőívek közül sok tartalmazott még plusz információkat is arról, hogy az esztergomiak mit látnak fontosnak. Ez segíti a prioritások felállítását. Ezidáig az derült ki számára a válaszokból, hogy a legfontosabb az olyan városüzemeltetési kérdések megoldása, mint a járdafelújítás, a belváros rehabilitációja. 

A Dunakanyar fővárosa elnevezés tartalmazza a kulturális főváros jelleget is a Dunakanyarban. Ehhez minden adottságunk megvan. A város számára fontos az egyházzal való párbeszéd fenntartása, mert Esztergom nincs az egyház nélkül, hiszen városunk a magyarországi katolicizmus központja. Mindezek mellett szórakozási lehetőséget és szabadidős programokat kell biztosítani a gyerekeknek és a családoknak is.
A városvezetésnek be kell vonzania a gasztrokultúra fejlesztésében érdekelt szereplőket.

Zárszóként elmondta: vissza kell adni az identitásukat az embereknek, hogy szeressenek itt élni. A lokálpatriotizmus ebben kulcsszerepet játszik, azonban ehhez hozzá kell járulni a városvezetésnek is. Például a városüzemeltetési kérdésekkel, a gát kérdésével olyan fajta stabil helyzetet kell teremteni amiben szeretnek az esztergomiak élni. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát

Esztergomban hétfőn átadták az Adalbert Hotel Szent Tamásról elnevezett új szárnyát: a…

Itt az új esztergomi adóbeszedési bankszámlaszámok!

2020. szeptember 1-től új adóbeszedési bankszámlaszámokat kell használni Esztergom…

Ismét fogad hulladékot a Kesztölci úton található hulladékkezelő telep

A Kesztölci úton található állomáson munkanapokon 8-14 óra között lehet leadni a…

Módosul a menetrend 29-én a Tour de Hongrie miatt

2020. augusztus 29-én (szombaton napközben) a Tour de Hongrie kerékpárverseny idején…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu