iGOM Logo
Sakk győzelem az NB II-ben

Az Esztergomi Sakk Club vasárnap a Szentgyörgymezői Olvasókörben a Pátyi SE csapatát fogadta

Esztergom - Az Eurohíd Alapítvány pályázatának megnyitója

Az Eurohíd Alapítvány 2019-es összművészeti pályázatának kiállításmegnyitója, melynek…

Esztergom a diákok szemével

Beszélgetős est, melyen fiatal esztergomi építészhallgatók is bemutatkoznak.

ENSZ Napló - egy esztergomi szemével

Aguera Zoltán Marcell, esztergomi születésű egyetemi hallgató. Egy ösztöndíj keretében a…

A nagy esztergomi konzultációlopás

2019-08-09 18:45

Bejó GáborTalán vitathatatlan tény: a konzultáció mint jelenség egyértelműen a Fidesz műfaja. Évek óta konzultál a kormány fontos vagy kevésbé fontos kérdésekben. 

Eme tények ismeretében leginkább csak egy elbaltázott féltékenységi jelenetként tudom értelmezni az ellenzék nehéz(kes)tüzelésű szócsövében megjelent "publicisztikát", mely a finomabb narratívában másolással, bátrabb soraiban pedig "lopással" vádolja meg a fideszes jelöltet. 

Az ok: Hernádi együttgondolkodásra hívta Esztergom város lakosságát egy kilenc pontból álló kérdőív segítségével. Az ellenzék narratívájában ez egyenlő a lopással, hiszen Cserép János is kihozott már korábban egy kérdőívet! Súlyosbító körülmény: mindkét kérdőíven 9 (kilenc!!! - ez bizonyára nem lehet véletlen!) kérdés szerepel, ami egyértelműen mutatja -szerintük- hogy itt kérem lopják az ő ötleteiket. Skandallum! 

Bele se merek gondolni, mi lesz itt, ha az eddig egységes ellenzékként futtatott ellenzék ellenzékeként bejelentkezett formáció is esetleg kérdezni merészel a választópolgároktól. Az már egyértelmű bizonyítéka lesz a bárminek is! 

Apropó: Cserép oldalán "Városi konzultáció"-ként fut a saját kérdőíve. Picit hajaz a "Nemzeti konzultáció"-ra? És? Szóvátette ezt bárki is? Szerintem senki nem sírta tele az internetet azzal, hogy lopják a Fidesz már-már védjegyévé vált technikát. Senki nem írta azt, hogy Cserép még csak jelölt, de már lop! 

Hogy miért nem? Talán mert Esztergomnak sokmindenre szüksége van, kivéve egy mocsokolódós negatív kampányt. Márpedig az "elsőként" bejelentkező ellenzék programjából eddig egy ígéret az, ami a részbeni megvalósulás szintére lépett, erről Cserép János írt még februárban:

A következő 4 hétben meg akarom találni a jelölteket az őszi választásra, és március közepén be akarom mutatni őket a Szeretgomon keresztül a város közvéleményének. Ezután, ha szükséges online előválasztást fogunk tartani. A következő hónapokban pedig intenzív kampányt fogunk folytatni mind a képviselőjelöltek, mind a polgármesteri címért induló lokálpatrióta jelölt mellett. 

Mi lesz azokkal, akik később találják ki, hogy indulnának és esetleg el is indulnak?

Van számukra egy komoly ígéretem. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minden egyes választó tisztában legyen vele, hogy az ő céljuk nem lehet más, mint a megosztás (divide et impera) és ezzel a Fidesz nyerési esélyeinek növelése.  

Cserép a jelöltjeit nem, hogy március közepéig nem mutatta be, hanem még ma is többük személyét sűrű homály fedi, előválasztásnak nyoma sem volt, azonban a riválisok lejáratására irányuló próbálkozások napok óta csúcsra vannak járatva.

Ez van. Itt tartunk.Egy ZS kategóriás rendező, egy ZS kategóriás stábbal sosem fog blockbustert gyártani!

Bejó Gábor / iGOM.hu
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Változások az egészségügyi ellátásban

2019. november 1. napján (péntek) minden esztergomi egészségügyi intézmény, a Védőnői…

1956-ra emlékeztünk Esztergomban

Hernádi: Esztergom attól lehet erős, ha azért nap mint nap közösen dolgozunk:…

Hernádi Ádám Esztergom új polgármestere

10379 fő járult vasárnap az esztergomi urnákhoz. A szavazók 58,28%-a Hernádi Ádámot…

A Mahart PassNave Kft sajtóközleménye

A kikötő fejlesztéssel a Dunakanyar turisztikai szempontból egyik legfontosabb állomása újul …

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu