iGOM Logo
Így változik a parkolási rend augusztusban

Tájékoztató az 2019. augusztus 20-ig terjedő parkolási rendről

Ismét diadalmaskodott Maráz Zsuzsi

Zsuzsi most a 80 kilométeres Korinthosz ultratávú futóversenyen ért elsőként a nők közül…

Az Esztergomi Sakkiskola várja az új tanítványait

Augusztus 25-én vasárnap 9 órától várják azokat a gyerekeket a Szentgyörgymezői…

Szent István Napi Zenei Fesztivál

Az elkövetkezendő napok műsora

A nagy esztergomi konzultációlopás

2019-08-09 18:45

Bejó GáborTalán vitathatatlan tény: a konzultáció mint jelenség egyértelműen a Fidesz műfaja. Évek óta konzultál a kormány fontos vagy kevésbé fontos kérdésekben. 

Eme tények ismeretében leginkább csak egy elbaltázott féltékenységi jelenetként tudom értelmezni az ellenzék nehéz(kes)tüzelésű szócsövében megjelent "publicisztikát", mely a finomabb narratívában másolással, bátrabb soraiban pedig "lopással" vádolja meg a fideszes jelöltet. 

Az ok: Hernádi együttgondolkodásra hívta Esztergom város lakosságát egy kilenc pontból álló kérdőív segítségével. Az ellenzék narratívájában ez egyenlő a lopással, hiszen Cserép János is kihozott már korábban egy kérdőívet! Súlyosbító körülmény: mindkét kérdőíven 9 (kilenc!!! - ez bizonyára nem lehet véletlen!) kérdés szerepel, ami egyértelműen mutatja -szerintük- hogy itt kérem lopják az ő ötleteiket. Skandallum! 

Bele se merek gondolni, mi lesz itt, ha az eddig egységes ellenzékként futtatott ellenzék ellenzékeként bejelentkezett formáció is esetleg kérdezni merészel a választópolgároktól. Az már egyértelmű bizonyítéka lesz a bárminek is! 

Apropó: Cserép oldalán "Városi konzultáció"-ként fut a saját kérdőíve. Picit hajaz a "Nemzeti konzultáció"-ra? És? Szóvátette ezt bárki is? Szerintem senki nem sírta tele az internetet azzal, hogy lopják a Fidesz már-már védjegyévé vált technikát. Senki nem írta azt, hogy Cserép még csak jelölt, de már lop! 

Hogy miért nem? Talán mert Esztergomnak sokmindenre szüksége van, kivéve egy mocsokolódós negatív kampányt. Márpedig az "elsőként" bejelentkező ellenzék programjából eddig egy ígéret az, ami a részbeni megvalósulás szintére lépett, erről Cserép János írt még februárban:

A következő 4 hétben meg akarom találni a jelölteket az őszi választásra, és március közepén be akarom mutatni őket a Szeretgomon keresztül a város közvéleményének. Ezután, ha szükséges online előválasztást fogunk tartani. A következő hónapokban pedig intenzív kampányt fogunk folytatni mind a képviselőjelöltek, mind a polgármesteri címért induló lokálpatrióta jelölt mellett. 

Mi lesz azokkal, akik később találják ki, hogy indulnának és esetleg el is indulnak?

Van számukra egy komoly ígéretem. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minden egyes választó tisztában legyen vele, hogy az ő céljuk nem lehet más, mint a megosztás (divide et impera) és ezzel a Fidesz nyerési esélyeinek növelése.  

Cserép a jelöltjeit nem, hogy március közepéig nem mutatta be, hanem még ma is többük személyét sűrű homály fedi, előválasztásnak nyoma sem volt, azonban a riválisok lejáratására irányuló próbálkozások napok óta csúcsra vannak járatva.

Ez van. Itt tartunk.Egy ZS kategóriás rendező, egy ZS kategóriás stábbal sosem fog blockbustert gyártani!

Bejó Gábor / iGOM.hu
 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Kétkezi segítséget kér a Bogáncs Kutyaotthon!

Egy kifutó rendbetételéhez várnak segítőkész embereket a Bogáncs Kutyaotthonban!

Így lesz látogatható a Kerektemplom kilátója

A kilátó a tervek szerint a vasárnapi kilenc órai szentmisék után lesz látogatható, a…

Segítséget kér a Bogáncs Kutyaotthon!

Augusztus 21-én, szerdán reggel 8 órától a Bazilika mellett kb. 2 órás munkához segítőkre …

Elindult Hernádi Ádám honlapja

Elindult Hernádi Ádám, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének www.hernadiadam.hu címen…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu