iGOM Logo
Japánban tárgyal Hernádi Ádám

Esztergom gazdaságfejlesztéséről egyeztet Hernádi Ádám polgármester Tokióban.

Felhívás síkosságmentesítésre

Felhívás síkosságmentesítésre! A téliesre fordult időjárási viszonyok miatt a Zöld-Út…

Érkezik a Mikulás

December 6-án 17 órakor érkezik a városi Mikulás a Széchenyi térre.

Testületi ülés lesz december 5-én

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli ülését 2019. december…

Október 13-án választunk

2019-07-26 19:50 Forrás: MTI/IGOM

Október 13-ra tűzte ki az önkormányzati választásokat Áder János államfő. Az erről szóló nyilatkozatot pénteken tették közzé a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján.

"Demokráciánk erejét, stabilitását a nemzet választójoggal rendelkező polgárainak szabad és felelős akaratnyilvánítása biztosítja. Az 1990-ben megtartott első szabad választások óta minden alkotmányos feltétel adott ahhoz, hogy magunk döntsünk saját sorsunkról, a jelenünket és jövőnket meghatározó kérdésekről" - fogalmazott Áder János.
Jelezte, 2019 őszén a rendszerváltoztatás óta nyolcadik alkalommal nyílik lehetőségünk, hogy önkormányzatainkról döntsünk.
Köztársasági elnökként - írta - "arra biztatom minden honfitársamat, hogy állampolgári jogával élve vegyen részt az idei önkormányzati választáson", melynek időpontját az alaptörvény előírásaival összhangban október 13-ára tűzte ki. - írja az MTI. 

Mindez azt jelenti, hogy a hivatalos kampány 50 nappal a választás előtt, tehát augusztus 24-én kezdődik. Képviselő- és polgármesterjelölteket, megyei listát ajánlani augusztus 26-ától lehet. A jelöltek szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásaikat. A listákat szeptember 10-én 16 óráig lehet bejelenteni.

Esztergomban, így a kampány kezdete előtt még mindig kétpólusú a küzdelem. Ezidáig Cserép János (Szeretgom Egyesület) és Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) jelentkezett be a polgármesteri tisztségért. 

A "küzdelem" jelenleg leginkább a Facebook oldalain folyik, ahol Hernádi Ádám három hét alatt 1086 követőt szerzett, Cserép János pedig 371 lájkot tudhat magáénak, oldalának januári indulása óta.

A képviselőjelöltek közül eddig csupán a Fidesz-KDNP mutatta be mind a 10 indulóját, a Szeretgom Egyesület ezidáig 3 névvel rukkolt csupán elő. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Tájékoztató az Esztergom és Nyergesújfalu Többcélú Kistérségi Tanács alakuló üléséről

2019. november 21-én, szerdán az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal nagytermében…

Érkezik a Mikulás

December 6-án 17 órakor érkezik a városi Mikulás a Széchenyi térre.

Bemutatkozott az óvó-és tanítóképzés Esztergomban

2019. november 26-án nyílt napot tartottunk az esztergomi képzési helyszínen.

Esztergomi fotó a legjobbak között a Magyarország 365 fotópályázaton

Aranyossy Tamás esztergomi fotós képét is kiválasztották a beküldött közel 17 ezer …

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu