iGOM Logo

Két arannyal tért haza az esztergomi származású Csikós Zsóka a csehországi kajak-kenu EB-ről

2019-07-16 17:31 Forrás: Varga Csaba CSABA.VARGA@MEDIAWORKS.HU

Jól szerepelt a magyar csapat a racicei ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, amelyen nyolc érmet termeltek. Közülük különösen kitettek magukért a Szolnok megyei versenyzők, hiszen Csikós Zsóka kettő, Kulcsár Csenge egy arany-, míg Katrinecz Rita egy ezüstérmet szerzett.

Azt tudni kell, hogy Csikós Zsóka szerezte a mieink első érmét, ami arany lett az ifjúsági lányok kajak egyesének 1000 méteres döntőjében.

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub versenyzője társaival egyetemben hétfőn hajnalban érkezett haza Racicéből.

– Azt gondolom, hogy társaimmal egyetemben nem okoztunk csalódást, hiszen nyolc érmet hoztunk haza – kezdte a kajakos hölgy.

– Külön öröm számomra, hogy mindkét aranyat én szereztem. Nagyon erős utazót mentem az 1000 méteres döntőben, egy fehérorosz lánnyal együtt haladtunk az élen, aki 700 méternél elkészült az erejével. A hajrában azonban nagyon feljött mögém dán ellenfelem, szerencsére maradt valamicske az előnyömből, és sikerült nyernem, aminek nagyon örültem.

Az esztergomi származású Zsóka azt is elmondta, hogy az egyéni győzelme után szó sem volt ünneplésről, hiszen készült a négyesek 500 méteres versenyére, amelyben szinte mindegyik korosztályban a magyarok viszik a prímet a világversenyeken, most sem csalódtunk, mert ifi lányaink – Potoniec Zsófia, Rugási Csilla, Kulcsár Csenge, Csikós Zsóka – elsőként értek a célba. A másik megyei versenyző, a tiszafüredi Kulcsár Csenge volt.

– Azt nem lehet mondani, hogy sokat edzett együtt négyesünk folytatta Zsóka.

– Mindössze négy összeszoktató tréningünk volt Budapesten, ennek ellenére hamar egy hullámhosszra kerültünk az Eb-n. A döntőben nagyon figyeltünk a rajtra, mert azt az előfutamban elszúrtuk. Jó pályát mentünk, az utolsó kétszáz méteren pedig mindenkit állva hagytunk, és megnyertük az Eb-t.

Hadvina Gergely tanítványa elárulta nekünk, hogy edzőjétől csütörtökig kapott szabit. Közben a gépkocsivezetést is gyakorolnia kell, hiszen közeledik a vizsga. Épp ezért a családi ünneplést a hétvégére halasztották.

– Folytatódnak majd a tréningek, hiszen indulni fogok az ifi, az U23-as és a felnőtt ob-n is. Aztán jön a maratoni válogató, ki akarok jutni az őszi kínai világbajnokságra – mondta Zsóka, aki a magyarok legeredményesebb versenyzőjének bizonyult Racicében.

Nem beszéltünk még a szolnokiak másik kiválóságáról, Katrinecz Ritáról, aki az U23-sok mezőnyében kajak kvartettek 500 méteres versenyében ezüstérmet szerzett társaival. Egyéniben pedig a hatodik helyen ért célba. Rita következő nemzetközi versenye a világbajnoki lesz, amelynek augusztus elején 1. és 4. között a romániai Pitesti ad otthont.

Az Európa-bajnok magyar hölgyek. Balról: Potoniec Zsófia, Kulcsár Csenge, Rugási Csilla és Csikós Zsóka.

 

Szöveg: Varga Csaba

Fotó: mkksz.hu

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Régi(j)óBor Mulatságok 2020

A Duna két partján csodálatos szőlő ültetvények vannak Esztergom térségében. Néhány…

Kicsoda Hernádi Zsolt?- videó

Tíz nap alatt, közel 35 ezren tekintették meg azt a videót, amit a Partizán youtube csatorna…

Újra teljes a kiállítás a Művészetek terén

Hernádi Ádám polgármester magánemberként segített pótolni a megrongált tablókat, a…

Elmarad az idei Hídfutás

Ezt Szerencsés Tamás főszervező jelentette be az esemény facebook oldalán, az alábbi…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu