iGOM Logo

Tisztújítás Ehingenben

2019-06-27 21:17

A két város csaknem 30 esztendős partnerkapcsolatát megalapozó és annak működtetésében aktívan résztvevő „Partnerschaftsverein Ehingen” éléről távozott az egyik alapító és az egyesület elnöke, Dr. Wolf Brzoska.

A 81 éves korábbi elnök utódjául a tagság Rosi Schaupp-ot választotta meg, aki férjével együtt szintén hosszú évek óta vesz részt Esztergom és Ehingen kapcsolatának ápolásában, elmélyítésében.

Az új elöljáró leszögezte, a két település közötti szinte rokoni viszony a továbbiakban sem változik.  Az esztergomi testvérvárosi kapcsolatok a jövőben is kiemelt szerepet kapnak, melyhez a városvezetés támogató együttműködését a Partnerschaftsverein teljes mértékben bírja. Rosi elmondta, hogy közeli tervei között szerepel többek között egy testvérvárosi sakkverseny lebonyolítása és egy közös szakácskönyv kiadása a két város kedvenc receptjeivel, valamint egy közterület - utca, tér, körforgalom - elnevezése Ehingenben Esztergom névvel.

A távozó Dr. Brzoska továbbra is egyesületi tag marad, és erejéhez mérten ezentúl is segíti a „Partnerschaftsverein Ehingen” munkáját.

Köszönjük az elmúlt 30 évet és az eddigi nagyszerű, szívvel-lélekkel végzett munkát Dr. Wolf Brzoskának, és sikerekben, eredményekben gazdag éveket kívánunk Rosi Schauppnak!

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Tájékoztató levél az időskorú esztergomiak részére

Ezt a levelet március 17-től postai úton is eljuttatják minden érintett, 65 év feletti…

Megkezdik az életveszélyes platánok kivágását

Az érintett időszakokban kérik, hogy ne parkoljanak a Kis-Duna sétányon.

Szlovákia visszaállítja a határellenőrzést a közúti határokon

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a szlovák kormány arról döntött,…

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu