iGOM Logo
Fősodorban

Esztergom város honlapjának vezető hírei. 2019. 04. 05.

Ünnepi ajándék!

Olvasói levél Molnár Lászlótól.

Lakástakarékpénztári megtakarítással rendelkezőknek

Bár a hosszú éveken keresztül elérhető lakástakarékpénztári megtakarítási terméket…

Zarándokútra indult polgármesterünk

Az idei zarándokútra Révész Máriusszal és Schmittné Makray Katalinnal együtt indult útnak…

Fizel József kiemelkedő judo edzői tevékenységéért IV. dan fokozatot kapott

2017-01-28 23:01

Fizel mestert a megtisztelő címre Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Soron, Vas, Veszprém, és Fejér megyéket magában foglaló Észak Dunántúli Régió edzői terjesztették elő.

Az elismerésről szóló oklevelet a Kecskeméten rendezett I. osztályú Magyar Bajnokságon az országos dan kollégium elnöke, dr Flóri Miklós 7 danos mester adta át.

A mester 13 évesen a dorogi Zrínyi Ilona általános iskolában Szilas László edző keze alatt ismerkedett meg a sportággal. A jó közösség és a mozgás szeretete magával ragadta. Ifjúsági versenyzőként már megnyerte első nemzetközi versenyét a Balaton Kupát.

Kertészeti tanulmányai és egy költözés miatt a judoval való kapcsolata egy időre megszakadt, de a sporttal nem, kedvenc másik sportágában a súlyemelésben is sikeresnek bizonyult, itt Magyar bajnoki egyéni 2. 3. és csapatbajnoki ezüstérmet is szerzett.
Esztergomba visszakerült, megnősült és itt újra a judo felé vette az irányt, de egy térd sérülés miatt a judo felnőtt korosztályban való aktív versenyzés már nem folytatódhatott. Ekkor fordult az utánpótlás nevelése felé.

Edzéseket tartott Pilismaróton, Kesztölcön, Piliscsabán és Esztergom-kertvárosban,1988-ban átvette az Esztergomi Spartacus judo szakosztályának vezetését. Később az egyesület elnöki tisztét is betöltötte, ami mellett természetesen, mint edző a mindennapokban is részt vett a judo teremben.

Számtalan judo verseny Esztergomba szervezése az ő nevéhez kapcsolódik, mint pl. az utolsó neves szocialista nemzetközi verseny, az Ifjúsági Barátság Verseny, amelyen még kubai versenyzők is részt vettek. Tanítványa Válent Marianna itt ezüstérmet szerzett.
A tanítványok eredményei egyre jobbak lettek, NB-I- es csapatot hozott össze, amivel másodosztályú Magyar Bajnoki ezüst érmet, majd egy nagyon fiatal csapattal III o. csapatbajnoki aranyat szereztek.
A nagyszámú kiemelkedő eredmény közül kiemelve, 1994-ben négy tanítványa elnyerte a városi Jó tanuló Jó sportoló díjat, ebben az évben öt Magyar Bajnok, és öt érmes versenyzője volt.
Időközben Lábatlanon megkezdte edzői munkáját a sikerek folytatódtak, tizenhét Magyar Bajnoki cím, EORV győzelem, Junior VB. II. hely, Két Magyar Köztársaság jó tanuló jó sportoló díj, serdülő Világ Kupa II. hely. Sok-sok kiemelkedő nemzetközi eredmény, jópár csapat kupa.

Fizel mester a számtalan siker mellett legkiemelkedőbbnek mégis a fia (ifj. Fizel József) kinevelését tartja, aki szintén számos hazai és nemzetközi versenyen végzett szintén érmes helyen, pl. a Kecskeméten rendezett, Senior EB-n. ő III. helyezett lett, de itt a mester is indult és V helyezést ért el.

Fizel József judo mester elismerései, díjai:

  • Esztergom Város Sportjáért oklevél
  • Lábatlan város polgármesterének elismerő oklevele
  • Tokodaltáró polgármesterének elismerő oklevele.
  • Komárom-Esztergom megye sportjáért kitüntetés,
  • A magyar judóért, kitüntetés ezüst, és bronz fokozata
  • 5 évig volt a Megyei szövetség elnöke, később
  • Az Észak Dunántúli Régióedző és bíró bizottságának vezetője, a régió bíróképzésének irányítója.
  • Az országos edző bizottság, és az utánpótlás bizottság tagja. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Kezdődik a kármentesítés a Strázsa-hegynél

A munkálatok nagy felfordulással fognak járni, de megijedni nem kell! Éppen helyrehozzák a…

Négy év alatt teljesen megújul az esztergomi bazilika

Négy év alatt több mint 13 milliárd forintból teljesen megújul Magyarország legnagyobb…

Lakástakarékpénztári megtakarítással rendelkezőknek

Bár a hosszú éveken keresztül elérhető lakástakarékpénztári megtakarítási terméket…

Áprilistól kutatódélutánok Sátorkőpusztán

Áprilistól a heti egy hétköznapra szervezett KUTATÓDÉLUTÁN című program tart a BEBTE.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu