iGOM Logo

Mi lesz így a Kanonoksorral?

2019-05-30 14:31

A kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a kormányinfón.

    Közölte: noha a kormány szerint az elfogadott jogszabály megfelel az európai sztenderdeknek és a jogállamiság követelményeinek, a közigazgatási bíráskodás bevezetése olyan nemzetközi vita kereszttüzében áll, amely - a kabinet szerint alaptalanul - megkérdőjelezi a bírói függetlenséget. Amíg megnyugtatóan nem zárhatók le ezek a viták, javasolják a rendszer bevezetésének elhalasztását, amelyről csütörtökön indítványt terjesztenek a Ház elé - tudatta. - írja az MTI. 

Mint ismeretes a bíróság székhelye Esztergomban, a Déli Kanonoksoron lett volna. A város térítésmentesen adta az állam tulajdonában az épületet, azzal a kitétellel, hogy ha 2021. december 31-ig nem valósul meg Esztergomban a Közigazgatási Felsőbíróság intézménye, akkor a Magyar Állam részére átruházott tulajdonjog 2022. január 1-én visszaszáll a városra.

Ez viszont azt jelenti, hogy szinte biztosan évekig nézhetjük tovább a romokat és az épület további pusztulását, mert a város a felújításra költendő összeget képtelen lesz kigazdálkodni. 

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Tűz keletkezett egy dorogi hulladék-feldolgozó üzem területén

A tűzoltók öt vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Május 18-tól újra lehet nyilvános misét tartani

Ezt Erdő Péter esztergom-budapesti érsek, bíboros jelentette be a főegyházmegye…

Az első májusi hétvégén is korlátozza Esztergom a turistaforgalmat

Egészségünk védelmének érdekében a május 1-i hosszú hétvégén is korlátozzuk a…

Május 31-én nyit a Bazilika

Belépéskor testhőt mérnek. A maszk viselése és a védőtávolság betartása kötelező lesz.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu