iGOM Logo
Fuss, kapaszkodj, mássz nemes lélekkel!

Szeptember 21-én hagyományteremtő szándékkal rendez terepakadály-futóversenyt a Fair Play…

Esztergom jövőjéről egyeztetett Cserép János

Cserép János független polgármester jelölt Varjú László (DK) és Nunkovics Tibor (Jobbik)…

A szénrakodó, ahogy még nem láttad

Nézegess szénrakodót, egy hangulatos videó segítségével! Úgy, ahogy még nem láttad!

A Fürdő szállóról

Mintha még egyes képviselőjelöltek sem lennének tisztában azzal, hogy mi folyik épp a…

A pápánál járt polgármesterünk

2019-05-09 18:07 Forrás: www.esztergom.hu

Magyar zarándokcsoport találkozott a pápával a Vatikánban. Mindszenty József bíboros esztergomi bronz szobrának kicsinyített mását Romanek Etelka polgármester adta át Csehimindszent vezetőjével, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselőjével, a szobor orosz alkotójával és az alkotást felajánló alapítvány elnökével együtt, a vatikáni magyar és orosz nagykövet társaságában a pápai audiencián. A jelen lévő gyermekmentő Dévai Szent Ferenc Alapítvány részéről Böjte Csaba kérése pedig az volt Ferenc pápához a Vatikánban, hogy június elseje legyen a Gyermek Jézus ünnepe.

A 2015. évi szoboravató ünnepségről készült fényképet is átadta Romanek Etelka polgármester Ferenc pápának az eredeti szobor kicsinyített mása mellett a vatikáni audencián.

Május 8-án találkozhatott Ferenc pápával Böjte Csaba testvér és 30 fős gyermekkórusa is a Mária Rádió és a Mária Út közösen szervezett zarándoklata során.

Szerdán a pápa általános kihallgatásán vettek részt, aki az audiencia végén személyesen köszöntötte a Mária Rádió és a Mária Út közös zarándoklatának résztvevőit is, és nagy meglepetésként a pápa magyarul válaszolt a köszöntésre. Az üdvözlésről képek és videó is készült, valamint a pápa áldását is adta a magyar zarándokcsoportra.

Az audiencián részt vett Kovács Gergely okleveles posztulátor, a magyarországi Mindszenty-alapítvány képviselője, a bíboros boldoggá avatási eljárásának helyettes posztulátora.

Esztergom és az eredeti alkotást létrehozó alapítvány közös ajándékaként együtt adták át Ferenc pápának Mindszenty József bíboros esztergomi szobrának kisebb másolatát.

„Amikor a pápának elmondtuk, hogy a magyar egyház és a magyar nép mennyire várja Mindszenty bíboros boldoggá avatását, a pápa azt mondta, hogy a bíboros mártír volt” - számolt be Kovács Gergely a Mária Rádiónak az audienciáról.

Csütörtökön a vértanú Szent Istvánról elnevezett Santo Stefano Rotondo római körtemplomban misét mutatnak be Mindszenty József halálának évfordulóján, melyen a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekkórusa énekel és zarándokcsoport is részt vesz rajta. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Csepegtetik az ellenzék képviselőinek neveit

Nagy valószínűséggel Galonics Péter lesz Esztergom-Kertváros 9-es és Fizel Zoltán pedig a…

Szentmise a Bazilikában Szent Kinga szentté avatásának 20. évfordulója alkalmából

Július 13-án szombaton, délelőtt 11. órakor a Bazilikában emlékező szentmisét celebrálnak …

30 millióból épült újjá a lépcsősor a Bazilikánál

A Bazilika előtti rámpára felvezető északi lépcsősor avatását tartotta ma délután a…

Esztergom jövőjéről egyeztetett Cserép János

Cserép János független polgármester jelölt Varjú László (DK) és Nunkovics Tibor (Jobbik)…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu