iGOM Logo

Harmai Gábor nem tart ételszentelést a Sonkaszegő Fesztiválon

2019-04-20 09:51

Harmai Gábor, az  Esztergomi Belvárosi Szent Péter és Pál Plébánia plébánosa közleményben jelezte, hogy az idei ételszentelést a Sonkaszegő Fesztiválon nem áll módjában megtartani. 

KÖZLEMÉNY

A Sonkaszegő Fesztiválon tervezett ételszentelést az idei évben sajnos nem áll módomban megtartani.

Mivel a szervezők a tanúk előtt tett ígéreteik ellenére Nagypénteken, Krisztus Urunk kereszthalálának emléknapján, a kereszténység legszigorúbb böjti napján fontosnak tartották megnyitni a zsibvásárt, talán helyesebb Krisztus Urunk kigúnyolását katolikus papi segédlet nélkül végezni.

Hogy a Városi Önkormányzat Kulturális Bizottsága miért támogatja ezt a tevékenységet két és félmillió Ft-tal, arról nem fölösleges választott képviselőinket megkérdezni. De konstruktívabb a jövőbe tekinteni, és Ilosvai Gábor petíciójához csatlakozni, hogy ugyan legyen már csöndesség a város főterein Nagyhéten a következő években hétfőtől szombatig: 

www.citizengo.org/hu/169965-nagyheti-csendrendeletet-szeretnenk-kerni

Urunk Föltámadásának napja, Húsvétvasárnap természetesen a kereszténység legnagyobb örömünnepe, ahová a Nagypéntek gyászából érkezünk meg, de ezt az ünnepet méltó földi ünnepléssel, szórakozással és ünnepi étkezéssel is megszépíteni. Ételszentelésre is örömmel vállalkozom úgy a Húsvéti Vigíliamise után, ami ma este 8 órakor kezdődik a Belvárosi Templomban, akár a húsvétvasárnapi nagymise és körmenet után, ami pedig 10.30-kor kezdődik ugyanott.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum