iGOM Logo

Fákat ültettek a Búbánat-völgyi tavaknál

2019-04-14 16:09

Tizenöt kocsányos tölggyel gazdagodott a Kerek-tó és a Fürdő-tó partja Búbánatvölgyben. 

Szentkirályi Ádám, a  Vasas Horgász Egyesület elnöke elmondta, hogy a mai napon megrendezett környezetvédelmi nap keretein belül 15 kocsányos tölgyet ültettek a Kerek-tó és a Fürdő-tó partján. A jelenlegi faültetés az őszi időszakban tovább fog folytatódni a Kerek-tó túlsó partján is, azonban ott jelenleg még erdészeti munkálatok folynak. 

A körzet képviselőjétől, Sasvári Viktortól - aki szintén kivette a részét a mai munkálatokban - megtudhattuk, hogy hamarosan megkezdődnek a Kerektavi Természetház építési munkálatai is. A jelenlegi Vadkacsa Büfé területén, a Kerektó partján, a VASAS Horgász Egyesület által megvalósuló fejlesztés lehetőséget biztosít rá, hogy a Pilis és Esztergom környékének, ezen belül pedig kiemelten a különleges adottságokkal rendelkező és fokozottan védett Búbánat-völgy természeti értékeit, szépségeit szélesebb körben is megismertessük a hazai, illetve nemzetközi természetjáró nagyközönséggel.

A meglévő természeti környezetbe szorosan illeszkedő, kétszintes és 640 m2 alapterületű, multifunkcionális célú Természetházban oktatótermek, öltözők, mosdók és melegételt is nyújtó büfé kerül kialakításra. Míg közösségi részében rendszeres kiállítások, interaktív bemutatók és rendezvények tartását tervezzük. Az épület tervezése és megvalósítás során kiemelt hangsúlyt helyezünk a teljes körű akadálymentesítésre és a megújuló természeti erőforrások felhasználására.

 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum