iGOM Logo
A nagy esztergomi konzultációlopás

Kinek szabad konzultálnia a választópolgárral? Kisajátítható-e egy kommunikációs forma?…

Hamarosan újra Szenttamási Napok!

Szenttamás Barátai Egyesület szeretettel vár minden kedves érdeklődőt szeptember 20-21-én,…

Végre egy kicsivel többen lettünk esztergomiak

Megfordult az a 10 éves tendencia, amely Esztergom népességének csökkenésében mutatkozott…

Hernádi Ádám úgy véli, Esztergom többre érdemes

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek …

Több tízmillió támogatás városunk közösségeinek fejlesztésére

2019-02-03 09:17 Forrás: www.esztergomikozosseg.hu

Tisztelt esztergomi vállalkozó, ügyvezető, intézményvezető, civil szervezet! 2018-ban 360 millió Ft vissza nem térítendő EU forrást nyert városunk közösségi fejlesztésekre. Két év alatt lehet lehívni, illetve közösségi programokra, akciókra felhasználni. A programhoz csatlakozás részleteiről:

Van hozzá egy elkészült stratégiánk, mely pontosan tartalmazza a pályázandó területeket, ahova segítünk beilleszteni a hozzákapcsolható megvalósításra váró ötleteket vagy már működő, de forráshiánnyal küzdő programokat. 

Ebből az önrész nélkül lehívható, 100 %-os támogatású forrásból tölthetünk meg 121 milliós keretet Esztergomban közösségi, kulturális és sport rendezvényekkel, tréningekkel, valamint az ezekhez szükséges eszközbeszerzésekkel, később pedig a programoknak teret adó ingatlan fejlesztésekkel, kültéri eszközökkel.

Az alábbi konkrét tevékenységek már 2019. február 1-től megpályázhatóak, a megvalósításukhoz szükséges lehetséges eszközbeszerzésekkel: zenei és kulturális események, kiállítások, előadások megvalósítása, táborok, generációk közötti játszó- és alkotóházak, kortárs tanműhelyek megvalósítása, sport és helyi tudásra épülő vetélkedők, hagyományteremtő ünnepek, játékok szervezése, integrált városi szakmai és kapcsolati adatbázis létrehozása, virtuális városi közösségi múzeum, digitális archívum létrehozása, esztergomi témájú mobilapplikációk készítése, tréningek, egyéni vagy csoportos tanácsadás...

A projekthez csatlakozás és a forrásigénylés, feladatvállalás módjáról tartunk rövid tájékoztatót és egyeztető kerekasztal beszélgetést február 6. és február 20-án, 17 órától a Művelődés Házában (Imaház utca 2/a), melyre szívesen látjuk szervezete, vállalkozása képviseletében.

A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges a palyazat@esztergomikozosseg.hu email címre az esemény előtti nap 16 óráig!

Kérem, hozza magával névjegykártyáját, valamint rövid leírást a cége, szervezete fő tevékenységeiről.

Üdvözlettel az Esztergomi CLLD munkaszervezetének csapata

Esztergom, 2019. január 25.


Az Esztergomi Helyi Közösség 2016-ban  alakult meg a TOP-7.1.1.-16 közösség-vezérelt helyi fejlesztések (CLLD) európai uniós pályázathoz kapcsolódva, Esztergom Önkormányzatának a vezetésével.

12 esztergomi szervezet -5 intézmény, 5 civil szervezet és 2 vállalkozás- konzorciuma létrehozta az Esztergomi Közösség Helyi Akciócsoportját (HACS) a CLLD pályázat koordinálására.

A pályázat keretében a HACS 2017-ben elkészítette a helyi közösségi fejlesztési stratégiát (HKFS) a kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és az esztergomi városi együttműködések erősítésére.

E pályázat keretében, az elkészült stratégia és felhívásai mentén, 2018 év végétől 360 millió Ft értékű fejlesztések megvalósítására és programok szervezésére pályázhatnak esztergomi közösségek, intézmények, vállalkozások és civil szervezetek.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Elindult Hernádi Ádám honlapja

Elindult Hernádi Ádám, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének www.hernadiadam.hu címen…

Elkezdték a hivatásforgalmú kerékpárút kitáblázását

A C-SPED 84. Kft. elkezdte a hivatásforgalmú kerékpárút nem engedély köteles szakaszain az…

Bajor Városa könyvbemutató

2019. augusztus 30-án, péntek délután 17 órától a Vármúzeum Nagytermében mutatja be…

Az Esztergomi Sakkiskola várja az új tanítványait

Augusztus 25-én vasárnap 9 órától várják azokat a gyerekeket a Szentgyörgymezői…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu