iGOM Logo
Három új megállni tilos táblával bővült a Bástya parkoló

Reméljük, hogy a tisztelt parkolni vágyóknak is fel fognak tűnni az új táblák és be is…

Erős felütéssel kezdődik az esztergomi ellenzéki casting az őszi választásokra

Jól gondold át, hogy akarsz-e indulni az őszi választásokon! Aki későn ébred, annak rossz…

141 nap szabadsággal gazdálkodhat Romanek Etelka idén októberig

Amennyiben valahogy még sem sikerülne kivennie, akkor pénzben kell megváltani a bennragadt…

Ettől függ, hogy mekkora árvíz várható tavasszal!

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatást adott ki arról, hogy mitől függ egy…

Több tízmillió támogatás városunk közösségeinek fejlesztésére

2019-02-03 09:17 Forrás: www.esztergomikozosseg.hu

Tisztelt esztergomi vállalkozó, ügyvezető, intézményvezető, civil szervezet! 2018-ban 360 millió Ft vissza nem térítendő EU forrást nyert városunk közösségi fejlesztésekre. Két év alatt lehet lehívni, illetve közösségi programokra, akciókra felhasználni. A programhoz csatlakozás részleteiről:

Van hozzá egy elkészült stratégiánk, mely pontosan tartalmazza a pályázandó területeket, ahova segítünk beilleszteni a hozzákapcsolható megvalósításra váró ötleteket vagy már működő, de forráshiánnyal küzdő programokat. 

Ebből az önrész nélkül lehívható, 100 %-os támogatású forrásból tölthetünk meg 121 milliós keretet Esztergomban közösségi, kulturális és sport rendezvényekkel, tréningekkel, valamint az ezekhez szükséges eszközbeszerzésekkel, később pedig a programoknak teret adó ingatlan fejlesztésekkel, kültéri eszközökkel.

Az alábbi konkrét tevékenységek már 2019. február 1-től megpályázhatóak, a megvalósításukhoz szükséges lehetséges eszközbeszerzésekkel: zenei és kulturális események, kiállítások, előadások megvalósítása, táborok, generációk közötti játszó- és alkotóházak, kortárs tanműhelyek megvalósítása, sport és helyi tudásra épülő vetélkedők, hagyományteremtő ünnepek, játékok szervezése, integrált városi szakmai és kapcsolati adatbázis létrehozása, virtuális városi közösségi múzeum, digitális archívum létrehozása, esztergomi témájú mobilapplikációk készítése, tréningek, egyéni vagy csoportos tanácsadás...

A projekthez csatlakozás és a forrásigénylés, feladatvállalás módjáról tartunk rövid tájékoztatót és egyeztető kerekasztal beszélgetést február 6. és február 20-án, 17 órától a Művelődés Házában (Imaház utca 2/a), melyre szívesen látjuk szervezete, vállalkozása képviseletében.

A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges a palyazat@esztergomikozosseg.hu email címre az esemény előtti nap 16 óráig!

Kérem, hozza magával névjegykártyáját, valamint rövid leírást a cége, szervezete fő tevékenységeiről.

Üdvözlettel az Esztergomi CLLD munkaszervezetének csapata

Esztergom, 2019. január 25.


Az Esztergomi Helyi Közösség 2016-ban  alakult meg a TOP-7.1.1.-16 közösség-vezérelt helyi fejlesztések (CLLD) európai uniós pályázathoz kapcsolódva, Esztergom Önkormányzatának a vezetésével.

12 esztergomi szervezet -5 intézmény, 5 civil szervezet és 2 vállalkozás- konzorciuma létrehozta az Esztergomi Közösség Helyi Akciócsoportját (HACS) a CLLD pályázat koordinálására.

A pályázat keretében a HACS 2017-ben elkészítette a helyi közösségi fejlesztési stratégiát (HKFS) a kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és az esztergomi városi együttműködések erősítésére.

E pályázat keretében, az elkészült stratégia és felhívásai mentén, 2018 év végétől 360 millió Ft értékű fejlesztések megvalósítására és programok szervezésére pályázhatnak esztergomi közösségek, intézmények, vállalkozások és civil szervezetek.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Három új megállni tilos táblával bővült a Bástya parkoló

Reméljük, hogy a tisztelt parkolni vágyóknak is fel fognak tűnni az új táblák és be is…

Újra Kockanapok Esztergomban

LEGO építmények kiállítása és játszóház Esztergomban az Balassa Bálint Gazdasági…

Felújítják a Rozália kápolna melletti Szent Flórián szobort

Megújul a Dobogókői út 1. szám alatti ingatlan határán álló Szent Flórián szobor.

Közösségi madárodú telepítésbe fogna a BEBTE és a DINPI

A nagy sikerű fásítási program folytatásaként a BEBTE és a Duna-Ipoly Nemzeti Park…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu