iGOM Logo
Takarítsuk ki Búbánatvölgyet!

Április 14-én, vasárnap a Vasas Horgász Egyesület környezetvédelmi napot tart, a cél…

Esztergomi Anziksz

Április 28-ig tekinthetők meg Adorján Attila fényképei a Rondella Galériában.

AKKOR ÉS MOST JÁRMŰ EXPO 2019

Lampionos Hajós Felvonulás, Majális Zenei Fesztivál 2019. Április 30. - Május 1.

Itt lehet elkölteni a Húsvéti ajándékutalványokat, amit az Önkormányzat biztosított

Esztergom városa a 70. életévüket betöltő, valamint a nagycsaládos polgárainak 5000…

Több tízmillió támogatás városunk közösségeinek fejlesztésére

2019-02-03 09:17 Forrás: www.esztergomikozosseg.hu

Tisztelt esztergomi vállalkozó, ügyvezető, intézményvezető, civil szervezet! 2018-ban 360 millió Ft vissza nem térítendő EU forrást nyert városunk közösségi fejlesztésekre. Két év alatt lehet lehívni, illetve közösségi programokra, akciókra felhasználni. A programhoz csatlakozás részleteiről:

Van hozzá egy elkészült stratégiánk, mely pontosan tartalmazza a pályázandó területeket, ahova segítünk beilleszteni a hozzákapcsolható megvalósításra váró ötleteket vagy már működő, de forráshiánnyal küzdő programokat. 

Ebből az önrész nélkül lehívható, 100 %-os támogatású forrásból tölthetünk meg 121 milliós keretet Esztergomban közösségi, kulturális és sport rendezvényekkel, tréningekkel, valamint az ezekhez szükséges eszközbeszerzésekkel, később pedig a programoknak teret adó ingatlan fejlesztésekkel, kültéri eszközökkel.

Az alábbi konkrét tevékenységek már 2019. február 1-től megpályázhatóak, a megvalósításukhoz szükséges lehetséges eszközbeszerzésekkel: zenei és kulturális események, kiállítások, előadások megvalósítása, táborok, generációk közötti játszó- és alkotóházak, kortárs tanműhelyek megvalósítása, sport és helyi tudásra épülő vetélkedők, hagyományteremtő ünnepek, játékok szervezése, integrált városi szakmai és kapcsolati adatbázis létrehozása, virtuális városi közösségi múzeum, digitális archívum létrehozása, esztergomi témájú mobilapplikációk készítése, tréningek, egyéni vagy csoportos tanácsadás...

A projekthez csatlakozás és a forrásigénylés, feladatvállalás módjáról tartunk rövid tájékoztatót és egyeztető kerekasztal beszélgetést február 6. és február 20-án, 17 órától a Művelődés Házában (Imaház utca 2/a), melyre szívesen látjuk szervezete, vállalkozása képviseletében.

A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezés szükséges a palyazat@esztergomikozosseg.hu email címre az esemény előtti nap 16 óráig!

Kérem, hozza magával névjegykártyáját, valamint rövid leírást a cége, szervezete fő tevékenységeiről.

Üdvözlettel az Esztergomi CLLD munkaszervezetének csapata

Esztergom, 2019. január 25.


Az Esztergomi Helyi Közösség 2016-ban  alakult meg a TOP-7.1.1.-16 közösség-vezérelt helyi fejlesztések (CLLD) európai uniós pályázathoz kapcsolódva, Esztergom Önkormányzatának a vezetésével.

12 esztergomi szervezet -5 intézmény, 5 civil szervezet és 2 vállalkozás- konzorciuma létrehozta az Esztergomi Közösség Helyi Akciócsoportját (HACS) a CLLD pályázat koordinálására.

A pályázat keretében a HACS 2017-ben elkészítette a helyi közösségi fejlesztési stratégiát (HKFS) a kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és az esztergomi városi együttműködések erősítésére.

E pályázat keretében, az elkészült stratégia és felhívásai mentén, 2018 év végétől 360 millió Ft értékű fejlesztések megvalósítására és programok szervezésére pályázhatnak esztergomi közösségek, intézmények, vállalkozások és civil szervezetek.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények

Nagypéntek az egyházi év legcsendesebb napja, amikor Jézus elítélésére, megkínzására,…

Nagypénteki sonkaszegés

Ilosvai Gábor írása a Nagypéntekre, Jézus kereszthalálának napjára tervezett fesztivállal…

Fősodorban

Esztergom város honlapjának vezető hírei. 2019. 04. 05.

Takarítsuk ki Búbánatvölgyet!

Április 14-én, vasárnap a Vasas Horgász Egyesület környezetvédelmi napot tart, a cél…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu