iGOM Logo
ÁSZ: Esztergomban továbbra sem biztosított a közpénzekkel való felelős gazdálkodás

Az ÁSZ figyelemfelhívó levéllel fordult a polgármesterhez és a jegyzőhöz, hogy…

A Magyar Suzuki Zrt. és az Üzemi Tanács közleménye

A 2019. évi béremelésekre vonatkozóan még folynak az egyeztetések. Az emelkedés…

Ettől függ, hogy mekkora árvíz várható tavasszal!

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatást adott ki arról, hogy mitől függ egy…

Esztergomban fogták el a zuglói gyilkosság elkövetőjét

Egy 26 éves fiatalembert gyanúsítanak azzal, hogy megölt egy 60 éves férfit Zuglóban.

Testületi beszámoló — 2019. január 14.

2019-01-14 17:39 Forrás: Városháza

Rendkívüli testületi ülésen tárgyalták a hulladékszállítással kapcsolatban kialakult helyzetet a képviselők, az ülésen Juhász István, Stámusz Andrea és Sztojka Lajos nem tudott részt venni. A képviselők felhatalmazták az Eszköz Kft. ügyvezetőjét arra, hogy a Vertikál Zrt-vel egyeztetve olyan szerződést alkossanak, amely amellett, hogy biztosítja a zavartalan hulladékszállítást, egyben pedig nem érinti hátrányosan az önkormányzati tulajdonú céget. Mindemellett létrejött egy eseti bizottság, amelynek célja, hogy ne csak rövid távon, de hosszú távon is biztosítsa a közszolgáltatást. 

Az ülésen három napirendi pontot tárgyaltak: a hulladékszállítás mellett az új piac építésével kapcsolatos Simor János utca 34. sz. alatti ingatlan egy részének (úgynevezett: fekete út) tulajdonjogának megszerzését, valamint a Mária Valéria Hotel új tulajdonosának kapcsolatos kérelmét: a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. a „Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése - Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” című pályázati kiíráshoz szükséges pályázat benyújtásához kérte az önkormányzat támogató kérését. Utóbbi két napirendet zárt ülésen tárgyalták a képviselők, ugyanakkor az előzetes napirendi pontok mellé további két pontot tárgyaltak a képviselők: a hulladékszállításhoz kapcsolódóan egy eseti bizottság felállításáról, valamint a Régió Televízió Esztergomot üzemeltető cég névhasználati kérelméről döntöttek a jelen lévő képviselők. 

Romanek Etelka polgármester a hulladékszállítással kapcsolatos napirendi pont tárgyalását megelőzően részletesen ismertette a képviselőkkel a január eleje óta folytatott egyeztetéseket valamint a lakossági panaszokkal kapcsolatban a közterület-felügyelet által készített tájékoztatást a szemétszállítás ügyében. Az Esztergomi Köztisztasági Kft. (Eszköz Kft.) még az ülését megelőzően arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a Vertikál Zrt által előkészített új szerződés az Eszköz Kft-t hátrányosan érintené, így a Kft. ügyvezetője a vitatott pontok módosítását kérte a Vertikál Zrt-től, a képviselő-testülettől pedig ezen döntése megerősítését, hiszen az Eszköz Kft. többségében az önkormányzat tulajdona.

Romanek Etelka polgármester és a képviselők egyöntetűen a mellett foglaltak állást, hogy továbbra is az Eszköz Kft. jelentheti a garanciát arra, hogy a korábbiakhoz megfelelő minőségben biztosítsa a hulladékszállítást, ugyanakkor ahhoz, hogy a két cég közötti szerződés aláírásra kerüljön szükséges, hogy az ügyben valamennyi érintett közösen egyeztessen. A rendkívüli ülésen és az azt megelőző bizottsági ülésen azonban csak az Eszköz Kft. képviselői jelentek meg, így a testület arról döntött, hogy a január 16-i, szerdai munkaértekezleten tisztázzák a felmerült kérdéseket és remélhetőleg szerint ekkor sikerül a valamennyi érintett fél számára elfogadható szerződést véglegesíteni. A képviselők egyben felhatalmazták az Eszköz Kft. ügyvezetőjét arra, hogy amennyiben sikerül időközben olyan szerződés-tervezetet készíteni, ami megfelel az Eszköz Kft. és az önkormányzat érdekeinek, azt az ügyvezető további képviselő-testületi hozzájárulás nélkül aláírhassa. 

A hulladékszállítást érintő fenti, valamint egyéb felmerült problémák rendezése érdekében – a közvetetten önkormányzati tulajdonban lévő szemétátrakó üzemeltetése, a fennálló pénzügyi elszámolások rendezése – Romanek Etelka polgármester kezdeményezésére létrehoztak egy ideiglenes bizottságot Eck András, dr. Szerencsés Gergely és Vígh László képviselők részvételével, valamint képviselői javaslatra a bizottság tagjává választották Erős Gábor és Juhász István képviselőket is. 

Szólj hozzá!

Olvastad már?

Kétszer annyiba kerülne az esztergomi gát, mint amennyit szántak rá

Egy szolnoki cég adta a legjobb ajánlatot az Esztergom árvízvédelmének fejlesztése I. ütem…

Ellopták a Sátorkőpusztai-kristálybarlang elé kihelyzett madáretetőt

Van valakinek bármiféle ötlete arra, hogy miért lop el bárki egy madáretetőt?

Válságköltségvetést akar Romanek?

Romanek olyan költségvetést tervez, amelyre Tétényi is elégedetten csettintett volna annak…

Újra Kockanapok Esztergomban

LEGO építmények kiállítása és játszóház Esztergomban az Balassa Bálint Gazdasági…

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu