iGOM Logo
Környezettudatos diákok - Pályázat

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve,…

Dömös lekörözte Esztergomot

A múlt csütörtökön átadták az autósok számára Dömös első nyilvános elektromos autó…

Szelektíven jobb!

Környezettudatos munkahely. A Balassa Bálint Múzeumba tegnap érkeztek meg a szelektív…

Változik Eck András képviselő fogadóórájának időpontja

Változik Eck András képviselő fogadóórájának időpontja.

Újra az Eszköz viheti majd a szemetet?

2019-01-05 17:58

Ahogy ez lenni szokott, aki nincs a facebookon az bizony lemarad az információkról. Városunkban az információáramlás elsődleges csatornája a polgármester facebook oldala, ugyanis az elmúlt négy évben (ugyanúgy, ahogy az előzőekben) sem sikerült a városnak egy hivatalos facebook oldalt létrehoznia.

Ma (szombaton) jelent meg a következő, közlemény vagy nem is tudom mi Romanek Etelka facebook oldalán: 

A szemétszállítás közfeladat, amit minden esetben, a legmagasabb színvonalon kell ellátni.

A közszolgáltatási szerződésben és a vonatkozó törvényben foglaltaknak megfelelően a közszolgáltatás zavartalan működtetése és az érintettek részletes tájékoztatása a legfontosabb Esztergom Város Önkormányzata számára, ezt minden esetben elvárjuk és számon kérjük a feladatot ellátó szolgáltatótól.

Esztergom még 2014. január 24-én hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződést kötött a Vertikál Zrt-vel, a szerződés alapján a Vertikál Zrt alvállalkozók bevonásával 2024. január 27-ig látja el a szerződésben meghatározott feladatokat Az alvállalkozó 2018. december 31-ig a részben önkormányzati tulajdonú – nagyrészt esztergomi munkavállalókat foglalkoztató - Esztergomi Köztisztasági Kft (Eszköz Kft.) közbeiktatásával látta el a közszolgáltatást. 
A Vertikál Zrt. 2019. január 1-től az Eszköz Kft. helyett más alvállalkozót vett igénybe a feladat ellátásra. 
Az elmúlt napokban valamennyi érintettel több, személyes megbeszélést folytattam, mivel álláspontunk, hogy a közszolgáltatás eddigi színvonalának biztosítása az Eszköz Kft-vel biztosítható. A Vertikál Zrt és az Eszköz Kft között esetleg fennálló elszámolási vita nem érintheti a közszolgáltatás zavartalan biztosítását Esztergomban. Az egyeztetések eredményeképpen bízom benne, hogy az érintettek egyetértésével és együttműködésével hamarosan aláírásra kerül az a szerződés, amely ismét a Vertikál Zrt. mint fővállalkozó, és az esztergomi Eszköz Kft., mint alvállalkozó együttműködésével biztosítja a szemétszállítás zavartalan biztosítását Esztergomban.

Esztergom Város Önkormányzata - ahogy eddig, úgy a jövőben is - alapelvként arra törekszik, hogy mind a kötelező, mind az önként vállalt feladatokat a legmagasabb színvonalon, lehetőség szerint esztergomi vállalkozásokkal, cégekkel együttműködve lássa el az esztergomiak javára.

Tehát összefoglalva: egy esetleg (?) fennálló elszámolási vita állhat amögött, hogy a Vertikál kigolyózta az Eszköz Kft-t az esztergomi szemétszállításból, de a polgármester bízik benne (!) hogy hamarosan újra az Eszköz Kft szállíthatja a szemetet városunkban. 

 

Olvastad már?

Időzavarban

Mint tudjuk, holnap (01.14. hétfő) rendkívüli ülésen tárgyalhatja a testület az Eszköz Kft …

Közmeghallgatás lesz az M100-as út esztergomi szakaszáról

2019. február 18-án, 10 órától közmeghallgatás lesz a Művelődés Házában (Imaház utca…

Ilyen a behavazott Vaskapu a levegőből

Szalánczay Péter drónvideója.

© 2017-2019. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu