iGOM Logo

Megrendezték a 20. Felvidéki Magyar Bált

2017-01-24 20:29 Forrás: KEMÖ

A hétvégén 20. alkalommal rendezték meg a Felvidéki Magyar Bált, amelynek helyszíne hagyományosan a Párkány melletti Libád volt. A rendezvényre olyan személyeket hívnak meg évről évre, akik társadalmi szerepvállalásukkal sokat tesznek a felvidéki magyarságért. A szervezők célja többek között az egység megerősítése, a határon túli magyarság lelki, szellemi, kulturális összetartozásának erősítése.

A bál védnökei között köszöntötték Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát és Menyhárt Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának elnökét. A vendégek között volt Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország meghatalmazott nagykövete, Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője, Kiss-Parciu Péter, határmenti gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár is. A nagy érdeklődésnek örvendő társasági eseményen rendszeresen részt vesz Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke és Steindl Balázs alelnök is.

A Felvidéki Magyar Bálon idén mintegy háromszázan vettek részt szerte a Kárpát-medencéből. A jelenlévők egyperces néma csenddel emlékeztek meg az olaszországi tragikus buszbaleset áldozatairól.

Szólj hozzá!

Olvastad már?

A Magyar Suzuki a jelenlegi helyzetben is fontosnak tartja a bónusz kifizetését

A Magyar Suzuki Zrt. vezetése szerint a munkavállalók teljesítményét nehéz helyzetben is…

Május 31-én nyit a Bazilika

Belépéskor testhőt mérnek. A maszk viselése és a védőtávolság betartása kötelező lesz.

Vége az éjszakai pia vásárlásnak

A város korlátozza az éjszakai szeszes ital árusítást a boltokban, a város egyes…

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a hivatalban

Május 25-től újraindul a személyes ügyfélfogadás a Polgármesteri Hivatalban.

© 2017-2020. igom.hu | Impresszum | hello@igom.hu